Πάρσονς Γκριν: Αυτοσχέδια βόμβα «με χρονοδιακόπτη» – Συνεδριάζει η COBRA

14:39 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού έκανε λόγο ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μαρκ Ρόουλεϊ, αναφορικά με την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο μετρό του Λονδίνου, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν. Όπως πρόσθεσε, η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Την Επιτροπή Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης

(COBRA), συγκαλεί στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

PM: My thoughts are with those injured at Parsons Green and emergency services who are responding bravely to this terrorist incident.

— UK Prime Minister (@Number10gov) September 15, 2017

Η έκρηξη, κατά την οποία τραυματίστηκαν 18 άνθρωποι, αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως τρομοκρατική επίθεση.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο μηχανισμός έφερε χρονοδιακόπτη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκε ήχος που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και είδαν φλόγες, ενώ, επιβάτες έτρεχαν προς την ίδια πόρτα εξόδου του συρμού και πατώντας ο ένας πάνω στον άλλον.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon και Edgware Road και Wimbledon, ενώ κλειστοί παραμένουν δρόμοι γύρω από τον σταθμό.

Αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας και στο δίκτυο μαζικών μεταφορών προανήγγειλε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την επίθεση στο Λονδίνο και κάλεσε τις αρχές να λάβουν περισσότερο «δραστικά» μέτρα, όπως η καλύτερη αστυνόμευση της χρήσης του διαδικτύου από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Loser terrorists must be dealt with in a much tougher manner.The internet is their main recruitment tool which we must cut off & use better!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 15, 2017

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Έκρηξη σε σταθμό τρένου στο νοτιοδυτικό Λονδίνο – Αναφορά για τραυματίες (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα