Καταγγελία ΕΛΜΕ Καρδίτσας για υποχρεωτική διάθεση εκπαιδευτικών σε ΙΕΚ

14:22 12/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καταγγέλλει ομόφωνα την απόφαση του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας να διαθέσει εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για συμπλήρωση ωραρίου στα Δημόσια ΙΕΚ.
«Η απόφαση αυτή συνεχίζει ένα απαράδεκτο πλαίσιο αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών απ’ τη μεριά της Διοίκησης, αφού στοχεύει στην υπονόμευση των σταθερών εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Αποτελεί, επίσης, ακραία πράξη, αφού η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ

υλοποιώντας απόφαση του ΥΠΠΕΘ, μετακινεί εκπαιδευτικούς για συμπλήρωση ωραρίου σε μία Μεταλυκειακή εκπαιδευτική Δομή για την οποία υπάρχει Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο οποίο κάποιος πρέπει να μετέχει, για να διδάξει σε αυτή τη Δομή.

Παράλληλα δοκιμάζει τις αντοχές και τα αντανακλαστικά των εκπαιδευτικών διότι μεταβάλλει άρδην τις εργασιακές τους συνθήκες και παραβιάζει το εργασιακό ωράριό τους. Οι εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν το πρωί στα σχολεία τους και το απόγευμα στα ΙΕΚ. Αλλάζει το εκπαιδευτικό αντικείμενο στο οποίο καλούνται να ανταποκριθούν (κατάρτιση και όχι εκπαίδευση, ενήλικες, εξειδικευμένα μαθήματα, απουσία βιβλίων και αναλυτικών προγραμμάτων)Με πρόσχημα την εξοικονόμηση χρημάτων από το χώρο της παιδείας, το σύνηθες πρόσχημα των μνημονιακών πολιτικών, η κυβέρνηση αποφάσισε τη μετατροπή του εκπαιδευτικού, από δημόσιο υπάλληλο, σε κρατικό και ελαστικοποιεί περαιτέρω την εργασία των εκπαιδευτικών.
Ζητούμε να ανακαλέσει το ΠΥΣΔΕ την απόφαση αυτή και να διατεθούν στα ΙΕΚ μόνον όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν και καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Προτείνουμε:

Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κατάρτισης των σπουδαστών, για να λειτουργήσουν τα ΙΕΚ.

Οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν το ωράριό τους, καλύπτοντας τις ανάγκες των σχολείων σε υποστηρικτικές δομές.

Καλούμε όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μη συναινέσουν και να μη συνεργήσουν σε αυτή τη διαδικασία περαιτέρω αποψίλωσης εργασιακών δικαιωμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα