Καταγγελία ΤΕ Χίου του ΚΚΕ για τρόπο νοσηλείας κρουσμάτων κορονοϊού στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

18:02 20/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον τρόπο με τον οποίο νοσηλεύονται οι πρόσφυγες στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, καταγγέλλει η Νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι βρίσκονται υπό περιορισμό σε ένα κοντέινερ, την ώρα που έχουν υψηλό πυρετό.
“Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η άθλια κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙΑΛ για εργαζόμενους και πρόσφυγες μέσα στην πανδημία του κορονοϊού έχει χτυπήσει κόκκινο με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους», σημειώνει το ΚΚΕ.

Θέτοντας μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη στελέχωση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, ζητά και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενεργήσει ώστε τα κρούσματα να μεταφερθούν στο χώρο καραντίνας με κρατική ευθύνη και ευθύνη του ΕΟΔΥ και να νοσηλευτούν όσοι έχουν ανάγκη.

“Η εγκληματική πολιτική της ΝΔ και του υπουργείου μετανάστευσης βάζει σε σοβαρό κίνδυνο αυτούς τους ανθρώπους. Η περιφέρεια και ο αρμόδιος περιφερειάρχης έχουν επίσης τεράστιες ευθύνες, το ίδιο και η Δημοτική αρχή”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ που ζητά:

– Εδώ και τώρα τα κρούσματα να μεταφερθούν στο χώρο καραντίνας με κρατική ευθύνη και ευθύνη του ΕΟΔΥ και νοσηλευτούν όσοι έχουν ανάγκη.

– Άμεσα μέτρα για όλους τους εργαζόμενους μέσα στο ΚΥΤ. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας, διαγνωστικών τεστ με ευθύνη του κράτους και του ΕΟΔΥ. Το ίδιο και σε όσους προσεγγίζουν ή εισέρχονται στο ΚΥΤ (συμβασιούχοι, εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, σε σώματα ασφαλείας, προμηθευτές κλπ), με ευθύνη των εργοδοτών τους και των υπηρεσιών τους.

– Δημιουργία νοσηλευτικής μονάδας εντός του ΚΥΤ με πλήρη στελέχωση που θα λειτουργεί πλήρως όλο το 24ωρο.

– Τώρα να στελεχωθεί το εξωτερικό ιατρείο πρώτης αξιολόγησης που δημιουργήθηκε από την περιφέρεια με επιπλέον προσωπικό, με την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, τον απαιτούμενο εξοπλισμό και με μέσα ατομικής προστασίας ώστε να λειτουργήσει επαρκώς και με ασφάλεια για εξεταζόμενους και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

– Άμεσος μαζικός οργανωμένος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί προς τις χώρες προορισμού τους”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ.

Πάντως στα πλαίσια του ρεπορτάζ και σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, οι πρόσφυγες που βγήκαν θετικοί ή αυτοί που είναι στον κύκλο επαφών τους και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων τους, είναι πράγματι περιορισμένοι σε κοντέϊνερ, τους παρακολουθούν όμως γιατροί πρωί και βράδυ, είναι ασυμπτωματικοί και σιτίζονται κανονικά.

The post Καταγγελία ΤΕ Χίου του ΚΚΕ για τρόπο νοσηλείας κρουσμάτων κορονοϊού στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα