Καταγγελία ΕΚ Λάρισας για διακοπή νερού σε σπίτι ηλικιωμένης. Απάντηση της ΔΕΥΑΛ

12:43 2/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας πως «η ΔΕΥΑΛ διέκοψε την παροχή νερού σε σπίτι όπου ζει ηλικιωμένη γυναίκα, χήρα, συνταξιούχος και η οποία αδυνατούσε να πληρώσει το λογαριασμό της, αφού με τη μικρή σύνταξή της συντηρεί και τον άνεργο γιό της».
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΛ κ. Ζαϊρα Γκουβατζή διευκρινίζεται πως «η οικογένεια η οποία ζει στην οδό Δομενίκου στους Αμπελόκηπους δεν έχει ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο που εφαρμόζεται για τους δημότες οι οποίοι ανήκουν στις

ευπαθείς ομάδες όπως άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, νέοι επαγγελματίες, πολύτεκνοι κ.α.».
Οι δημότες οι οποίοι ανήκουν στις παραπάνω ομάδες οφείλουν να ενημερώσουν την υπηρεσία για την οικονομική τους κατάσταση προκειμένου να απολαμβάνουν τις μικρότερες χρεώσεις που προβλέπονται.
Ακόμη, όμως και να μην ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, η ΔΕΥΑΛ, σημείωσε η κ. Κουβατζή, «προχωρά σε ρυθμίσεις χρεών και διακανονισμό». Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας που εξετάζονται, «η οικογένεια είχε απλήρωτους λογαριασμούς από τα τέλη του 2014 ή τις αρχές του 2015 και παρά τις ειδοποιήσεις της Επιχείρησης ότι θα προχωρήσουν σε διακοπή της παροχής, καμία ενέργεια είτε ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, είτε ρύθμιση χρεών δεν έγινε, πιθανόν από άγνοια».
Μέχρι στιγμής στο κοινωνικό τιμολόγιο που εφαρμόζει η ΔΕΥΑΛ έχουν ενταχθεί 2.
Keywords
Τυχαία Θέματα