Καταδίκες και φυλακή για τη φωτιά στο Γιόφυρο

19:19 23/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά την επεισοδιακή σύλληψή τους χθες αργά το βράδυ μετά από καταδίωξη, οι δύο ύποπτοι για τη μεγάλη φωτιά στο Γιόφυρο παραδέχθηκαν την ενοχή τους και σήμερα καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Ο 30χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή και η 40χρονη καταδικάστηκε με την ποινή της να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συγκεκριμένα ο 30χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 3 μηνών, για εμπρησμό από πρόθεση, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, οπότε οδηγείται στις φυλακές, ενώ η 40χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για συνέργεια στον

εμπρησμό.

Στη διάρκεια της κατάθεσής τους οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την φωτιά, περιέγραψαν την καταστροφή, κάνοντας λόγο για ανεπανόρθωτη ζημιά. Όσον αφορά την επιχείρηση με τα οικοδομικά υλικά, που δεν ήταν ασφαλισμένη, κάηκε ένας χώρος 5.500 τ.μ. όπου υπήρχαν παλέτες με χρώματα.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων έκανε λόγο για δραματική κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά, «του χρόνου κινδυνεύω να μείνω άστεγος, γιατί από τα 20 καινούρια αυτοκίνητα έμειναν μόνο οχτώ, ενώ δεν ήταν ασφαλισμένα».

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναφέρθηκε η επικίνδυνη καταδίωξη από το Γάζι, οι επικίνδυνοι ελιγμοί και τα κόκκινα φανάρια που παραβίασαν οι κατηγορούμενοι έως ότου συλληφθούν.
Ο 40χρονος, στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και «ήταν σκέψη της στιγμής, δεν υπολόγιζα ότι θα πάρει έκταση η φωτιά. Βρήκα κάποια πανιά σε κάδο τους έβαλα φωτιά και τα πέταξα».

Η 40χρονη φίλη του είπε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβε να αποτρέψει τον 30χρονο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα