Καταδίκασε την συμφωνία των Πρεσπών η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Σάμου

00:03 24/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την καταδίκη της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ και των εθνικιστικών συλλαλητηρίων εξέφρασαν μέσω δήλωσης τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης του Δήμου Σάμου.

Η δήλωση που κατέθεσαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

«Ξαναζούμε πάλι την επανάληψη του κακοπαιγμένου έργου του 1993. Τότε που «όλοι πλην Λακεδαιμονίων» όπως έλεγε ο Κύρκος, δηλαδή πλην ΚΚΕ, κατέβαιναν στα εθνικιστικά αλυτρωτικά συλλαλητήρια

της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Για να κάνουν αργότερα τις γνωστές “κωλοτούμπες”, υπακούοντας στις ΝΑΤΟϊκές και Αμερικανικές υποδείξεις, ανάλογα με την περίσταση, που έφτασαν μέχρι το «γην και υδωρ» στους ΝΑΤΟϊκούς για να βομβαρδίσουν και να διαμελίσουν τη Γιουγκοσλαβία. Τώρα πάλι επιχειρούν την αναβάπτισή τους στα θολά νερά του εθνικισμού. Δεν λένε όμως κουβέντα για το ΝΑΤΟικό περιεχόμενο της επαίσχυντης συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ αλλά εναλλάσουν κατά περίσταση τη φορεσιά του ψευτοπατριωτισμού και του κοσμοπολιτισμού, με μόνιμη έγνοια και ενδιαφέρον τους τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας στην περιοχή, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ο λαός πρέπει να πει ΟΧΙ στη φαρσοκωμωδία που επιδίδεται και η ηγεσία της ΚΕΔΕ και ο κ. Πατούλης. Είναι κοπή –επικόλληση αυτής που παίζεται όλες αυτές τις μέρες στα έδρανα της Βουλής. Ανακατεύουν μαζί με την κυβέρνηση τη μαρκαρισμένη από ΗΠΑΝΑΤΟ – ΕΕ αιματοβαμμένη τράπουλα στην περιοχή των Βαλκανίων σε βάρος του λαού μας και των λαών της περιοχής.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία μας να πουν ΟΧΙ στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό. ΝΑΙ στη φιλία, την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών της περιοχής. ΟΧΙ στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. ΟΧΙ στα σχέδια ΗΠΑΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή μας».

The post Καταδίκασε την συμφωνία των Πρεσπών η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα