Κατά της διάθεσης αποθεματικών στην ΤτΕ αυτή τη φορά ο Δήμος Βόλου

21:04 11/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συντάσσεται η δημοτική αρχή Βόλου, όσον αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης για τη διάθεση αποθεματικών των Δήμων. Η ΚΕΔΕ προσφεύγει για το θέμα αυτό στο ΣτΕ, θέση την οποία υποστηρίζει και ο Δήμος Βόλο, όπως δήλωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Αχιλλέας Μπέος, εξαπολύοντας επίθεση κατά της

κυβέρνησης.

«Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω πως μια κυβέρνηση αριστερή …. ζητά αντισυνταγματικά και επιβάλει να καταθέσεις χρήματα σε συγκεκριμένο λογαριασμό. Μάλιστα στην Τράπεζα της Ελλάδος το ποσοστό που ανήκει στο δημόσιο δεν υπερβαίνει το 20%. Είμαστε αρνητικοί ως δημοτική αρχή. Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει αν είναι συνταγματικό ή όχι. Θα υποστηρίξουμε τη θέση της ΚΕΔΕ για να πάμε ενωμένοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κ. Γαργάλας ωστόσο, υπενθύμισε στον Αχ. Μπέο ότι το 2015, όταν είχε τεθεί ξανά το ίδιο ζήτημα, η δημοτική αρχή είχε άλλη στάση και είχε καταθέσει μάλιστα, στην ΤτΕ το ποσό των 800.000 ευρώ, διατυπώνοντας μια επιχειρηματολογία εντελώς διαφορετική από τη σημερινή. Ζήτησε μάλιστα, να ενημερωθεί για τους λόγους που οδήγησαν στην διαφοροποίηση της στάσης, εάν είναι δεσμευμένα στην Τράπεζα αυτά τα χρήματα και ποιο είναι το ποσό των αποθεματικών που διαθέτει σήμερα ο Δήμος.

Ο δήμαρχος Βόλου παρέπεμψε τον κ. Γαργάλα στην Οικονομική υπηρεσία του Δήμου για να λάβει απάντηση στο τελευταίο ερώτημά του, ενώ τη διαφορά στάσης της δημοτικής αρχής, την απέδωσε στο γεγονός ότι το 2015 η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού και η δημοτική αρχή θεώρησε χρέος της να συμβάλει στην προσπάθεια της εθνικής ανασυγκρότησης.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος συμφώνησε με την προσφυγή στο ΣτΕ για το θέμα των αποθεματικών, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Κανελλής, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή Βόλου ότι επικαλείται την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης για να κρύψει τις δικές της ευθύνες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα