Καστοριά: Διαμαρτυρία νέων και καλλιτεχνών

15:56 11/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράσταση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν στην Καστοριά νέοι και καλλιτέχνες της πόλης, ενάντια στην ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στον οπτικοακουστικό τομέα. Η Ανεξάρτητη Νεολαία Καστοριάς και οι καλλιτέχνες επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο τονίζοντας πως «θα επιφέρει λογοκρισία και διώξεις στον κλάδο».

«Ο τρομονόμος υιοθετήθηκε

στη χώρα μας και μέσα στον νέο ποινικό κώδικα (που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ) και δίνει ποινές φυλάκισης από 3 σε 5 χρόνια για «δημόσια απειλή» μέσω διαδικτύου» αναφέρει το κείμενο του ψηφίσματος, με το οποίο ζητείται η απόσυρση του άρθρου 8 του σχετικού νομοσχεδίου.

Το υλικό που αναρτάται στο διαδίκτυο, όχι απλά θα λογοκρίνεται, θα «κατεβαίνει», αλλά ο δημιουργός του, ο χρήστης θα διώκεται ποινικά.

Να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο άρθρο 8 του Νομοσχέδιου, το οποίο απαγορεύει την ανάρτηση υλικού, που μπορεί «να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος & δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καστοριά, Διαμαρτυρία,kastoria, diamartyria