Καρδάμυλα, Ιωνικό και Λιβάνειο σχολικό συγκρότημα στους άμεσους στόχους της ΓΓ Αθλητισμού

07:27 26/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα αναβάθμισης αθλητικών υποδομών στην περιφέρεια, εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που όπως είπε από τη Χίο ο ΓΓ Ιούλης Συναδινός υπολείπεται σε αθλητικές υποδομές τόσο σε αριθμό, όσο και σε ποιότητα και σε θεματική λειτουργία.

Κατά τηνεπίσκεψή του, στις 23/1/18, ο κ. Συναδινός στη Χίο, και αφού επισκέφτηκε αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μαζί με το Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέα Μιχαηλίδη, αναφέρθηκε σε άμεσα και βραχυπρόθεσμα έργα για το νησί.
Μάλιστα πρόταξε τη δημιουργία κλειστού κέντρου- προπονητηρίου στα Καρδάμυλα (έργο που η τοπική αθλητική οικογένεια το συζητά από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004!), την ένταξη αθλητικών εγκαταστάσεων του 2ου Λυκείου και Γυμνασίου Χίου σε πιλοτικό πρόγραμμα των Υπουργείων Παιδείας και Αθλητισμού, την κατασκευή αγωνιστικών χώρων για αθλήματα της άμμου (όπως το Beach Volley) στον περιβάλλοντα χώρο του Ιωνικού Κολυμβητηρίου. Για αυτά τα έργα ζητούνται άμεσα να κατατεθούν σχετικές μελέτες από το Δήμο Χίου και να ενταχθούν με χρηματοδότηση από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να υπογραφούν οι αντίστοιχες προγραμματικές συμβάσεις.
Επίσης ο Δήμος Χίου καλείται να βρει χώρο για την δημιουργία εγκαταστάσεων για τα αγωνίσματα ρίψεων, με το Υπουργείο να έχει ήδη έτοιμη μελέτη για την υλοποίηση του έργου.
Ειδικά το έργο στο ιωνικό Κολυμβητήριο σημείωσε ότι μπορεί να έχει και αναπτυξιακή προοπτική με την προσέλκυση αγώνων και ομάδων εκτός νησιού.
Το 2ο Γυμνάσιο και λύκειο θα ενταχθεί σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 20 σχολεία της Περιφέρειας και αφορά την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων μέσα στη σχολική μονάδα. «Το Λιβάνειο ανταποκρίνεται πλήρως στα κριτήρια που έχουμε θέσει και εντελώς άμεσα θα πάρουμε μια τεχνική μελέτη από την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου ούτως ώστε να αποκαταστήσουμε και επισκευάσουμε το γήπεδο 5Χ5 του ποδοσφαίρου αλλά και αυτά του μπάσκετ και βόλεϊ. Ενας όρος και προϋπόθεση που υπάρχει είναι να χρησιμοποιούνται οι χώροι αυτοί και απογευματινές ώρες από τα παιδιά», σημείωσε ο κ. Συναδινός.
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών που είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προβλήματα του αθλητισμού στη Χίο.
Ως εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική χαρακτήρισε την επίσκεψη του ΓΓ ο βουλευτής Χίου ντου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη όπως και την επαφή με τις αθλητικές ομοσπονδίες και σωματεία του νησιού.

«Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό στο νησί της Χίου. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος παρουσίασε τις ανάγκες που υπάρχουν στη Χίο, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εν γένει ο αθλητισμός στο νησί… Ακολούθησε σειρά επισκέψεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού, καθώς και συνάντηση με τις αθλητικές Ομοσπονδίες του νησιού, κατά την οποία αναπτύχθηκε εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα και για το μέλλον του αθλητισμού στη Χίο», σημειώνεται εκτός την αναφορά για τα προαναφερόμενα έργα στο δελτίο τύπου του Δήμου Χίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα