«Καλπάζει» ο κορονοϊός στον κόσμο

23:18 7/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αύξηση κρουσμάτων, θανάτων και καραντίνες είναι η εικόνα από όλο τον κόσμο, καθώς η πανδημία φαίνεται να έχει περάσει σε νέα επιθετική φάση. Πολλές νέες εστίες του κορονοϊού εντοπίζονται στην Ευρώπη, ειδικά στη Βρετανία και τη Γαλλία, η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εκτός ελέγχου και είναι τουλάχιστον οξύμωρο το Στέητ Ντιπάρτμεντ να απευθύνει συστάσεις στους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Τη ζωή σε 100 χιλιάδες ανθρώπους έχει στοιχίσει η Covid-19 στη Βραζιλία.

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα 1.895 νέα κρούσματα Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών, κυρίως στις κοινότητες της Χώρας των Βάσκων, της Καταλονίας και της Αραγονίας.
Συνολικά, η Ισπανία μετρά 314.362 κρούσματα Covid-19 και 28.503 θανάτους.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διαβεβαίωσε  πως έχει «ήσυχη τη συνείδησή» του, παρά τις επικρίσεις σε βάρος του για τη διαχείριση της κρίσης του νέου κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 100.000 ανθρώπους στη χώρα, ενώ χαρακτήρισε «δικτάτορες» τους κυβερνήτες και τους δημάρχους που έλαβαν μέτρα καραντίνας.

Οι νεκροί από την πανδημία  στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 160.000, είναι δηλαδή το ένα τέταρτο όσων έχουν καταγραφεί αθροιστικά σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 5 εκατομμύρια. Την ίδια ώρα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σωματεία εκπαιδευτικών, γονείς και μαθητές διαφωνούν για το πώς θα επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτρέπει τις Πολιτείες να ανοίξουν κανονικά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα υποστηρίζοντας ότι ο ιός «θα φύγει, όπως φεύγουν τα πράγματα»

Να φορούν μάσκα με κάθε τίμημα παρά τον καύσωνα προτρέπει ο υπουργός Υγείας  τους πολίτες στη Γαλλία.  Ο καύσωνας, που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα, προβλέπεται να διαρκέσει έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Ο αριθμός των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται στη Γαλλία με Covid-19 καταγράφει αύξηση της τάξεως του 30%, με περισσότερα από 1.500 κρούσματα σχεδόν καθημερινά.

Στη Μάλτα, η κυβέρνηση επιβάλλει εκ νέου περιορισμούς. Απαγόρευσε σήμερα τις μαζικές συγκεντρώσεις ενώ κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού που είχαν μηδενιστεί για μια εβδομάδα στις αρχές Ιουλίου.

Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν 49 νέα κρούσματα σήμερα, ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τότε που εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό στις 7 Μαρτίου. Εννέα ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η Ιρλανδία, η Λετονία και η Λιθουανία έχουν απαγορεύσει τα ταξίδια από τη Μάλτα ή έχουν επιβάλει περίοδο καραντίνας για τους επισκέπτες από τη νησιωτική χώρα. Και η Ελλάδα σήμερα πήρε μέτρα για τους ταξιδιώτες από τη Μάλτα και τους ζητά υποχρεωτικά να έχουν κάνει αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών.

Οι υγειονομικές αρχές στη Μάλτα, ανέφεραν 49 νέα κρούσματα σήμερα, ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τότε που εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό στις 7 Μαρτίου. Εννέα ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πηγή: ΕΡΤ, με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα