Καλαμάτα: Ξεκινά σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

12:35 21/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινά το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Η «πόλη του χορού» στις 10 μ.μ. στο αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας -21 και 22 Αυγούστου- υποδέχεται τον Wim Vandekeybus και την ομάδα Ultima Vez, με το έργο TRACES, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ θα παρευρεθεί η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Νωρίτερα, στις 9 μ.μ. η υπουργός θα παρευρεθεί σε εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την απόδοση στο κοινό του έργου της Ανάδειξης της περιοχής

της εισόδου του Κάστρου Καλαμάτας.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται πως το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 21 συνολικά παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, στον Εναλλακτικό Χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, ενώ ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζόμενούς του, καλλιτέχνες και μη. Για τον λόγο αυτό, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθ΄ όλη τη διάρκεια της παράστασης, ενώ οι χώροι του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν με το 55% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για δύο άτομα.

www.kalamatadancefestival.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα