Νότια Κορέα: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Πολλοί συμμετείχαν σε συγκέντρωση

12:25 21/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τις 8 Μαρτίου, σημείωσε χθες Πέμπτη η Νότια Κορέα. Φόβο για μαζική εξάπλωση της μόλυνσης, η οποία εντοπίστηκε στη Σεούλ, εκδηλώνουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς μεγάλο μέρος των κρουσμάτων συμμετείχε σε πολιτική συγκέντρωση.

Τα περισσότερα κρούσματα είναι μέλη μιας εκκλησίας, εκ των οποίων κάποια συμμετείχαν στη συγκέντρωση, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να συγκεντρώσει τα ονόματα των συμμετεχόντων. «Είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας,

Κιμ Γκανγκ-λιπ. Συνεχίζεται και η απεργία των γιατρών, με σκοπό τη διαμαρτυρία για τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει των αριθμό των φοιτητών ιατρικής, με την Κορεατική Ιατρική Ένωση να απαντά ότι «η χώρα διαθέτει παραπάνω από αρκετούς ιατρούς»

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης (KCDC) ανακοίνωσε 324 νέα κρούσματα covid-19, την Πέμπτη 20 Αυγούστου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 16,670 και τους θανάτους να ανέρχονται σε 309. Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι, δήλωσαν, ότι περισσότερα τεστ πρέπει να γίνουν προκειμένου να παραμείνει η κατάσταση υπό έλεγχο και καλούν όσους είναι πιθανό να ήρθαν σε επαφή με κρούσματα, να υποβληθούν σε τεστ και να παραμείνουν σε καραντίνα.

Στη Σεούλ και σε γύρω πόλεις η κυβέρνηση επέβαλε νέους κανόνες αποστασιοποίησης:

 περιορισμός μεγάλων συγκεντρώσεωναπαγόρευση της παρουσίας πιστών στις λειτουργίες εκκλησιώνκλείσιμο μπαρ, νυχτερινών κέντρων και ίντερνετ καφέ

Η Ν. Κορέα ήταν από της πρώτες χώρες που εξαπλώθηκε ο κορονοΐος όμως χάρη των πολλών τεστ και της εκτεταμένης ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων, η κατάστασή τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα