Καλαμάτα: «Ναι» από το Δημοτικό Συμβούλιο στους περιβαλλοντικούς όρους για το υδατοδρόμιο

10:38 10/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετική είναι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας για τη «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου “Δημιουργία υδατοδρομίου Λιμένα Καλαμάτας”».

Το υδατοδρόμιο θα περιλαμβάνει χερσαίες και πλωτές εγκαταστάσεις πολύ μικρού μεγέθους. Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται θαλάσσιοι διάδρομοι για την προς-αποθαλάσσωση των υδροπλάνων.

Οι χερσαίες εγκαταστάσεις προτείνεται να χωροθετηθούν στη δυτική προβλήτα, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Καλαμάτας. Εντός της χερσαίας επιφάνειας του υδατοδρομίου θα εγκατασταθεί προκατασκευασμένος, μετακινούμενος

οικίσκος, για την εξυπηρέτηση των επιβατών των υδροπλάνων και του πτητικού έργου γενικότερα. Θα περιλαμβάνει χώρους για την έκδοση και έλεγχο των εισιτηρίων, την αναμονή των επιβατών και τη φύλαξη των αποσκευών τους καθώς και χώρους υγιεινής.

Επιπλέον, το υδατοδρόμιο Καλαμάτας θα περιλαμβάνει και νοητή, θαλάσσια επιφάνεια (διάδρομοι προς-αποθαλάσσωσης) για τη διενέργεια των διαδικασιών προς-αποθαλάσσωσης. Οι διάδρομοι αυτοί «χωροθετούνται» εξωτερικά του λιμένα της Καλαμάτας.
Τα υδροπλάνα που θα αναλάβουν το πτητικό έργο μπορούν να μεταφέρουν 19 επιβάτες.

Η κατασκευή εκτιμάται ότι θα γίνει σε μία φάση, η οποία δεν αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από έναν μήνα. Στη φάση της λειτουργίας, το υδατοδρόμιο δεν αναμένεται να προκαλέσει «άξια λόγου επιβάρυνση στο περιβάλλον του λιμένα και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα», όπως εκτιμάται στη μελέτη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα