Καλαμάτα: Κινητοποίηση εργαζομένων

11:38 24/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κινητοποίηση στα γραφεία που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΔΕΥΑ Καλαμάτας πραγματοποίησε χθες, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας ενάντια στις αντεργατικές διατάξεις που προσπαθεί να περάσει η Δημοτική αρχή μέσα από την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση ανάγκασε την Διοίκηση της

ΔΕΥΑ Καλαμάτας να αποσύρει την ψήφιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Tο Σωματείο σημειώνει για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας: «Στη ζούλα μέσα από την τροποποίηση του νέου ΟΕΥ, η δημοτική αρχή Καλαμάτας, μέσα από την εισήγηση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Βεργόπουλου, επιχειρεί να περάσει κανονιστικές διατάξεις, πού αφορούν τον κανονισμό λειτουργίας, που είναι συμφωνημένος μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Πιστή στην ανταποδοτική πολιτική και στη λογική του «κόστους – οφέλους», επιχειρεί να θεσμοθετήσει εργασιακές σχέσεις εντατικοποίησης της εργασίας, με παράλληλα καθήκοντα. Το χειρότερο από όλα, επιχειρεί να αποσπάσει αποδοχή του σωματείου κάτω από απειλές καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, απαιτώντας και δηλώσεις νομιμοφροσύνης».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα