Καλαμάτα: Η πόλη τίμησε τίμησε το δήμαρχό της Χρήστο Μαλαπάνη

13:02 21/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την απώλεια του αείμνηστου Δημάρχου Καλαμάτας Χρήστου Μαλαπάνη, τον τίμησε η πόλη που υπηρέτησε.

Το Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας εκδήλωση τιμής και μνήμης προς τον Χρ. Μαλαπάνη, για την πολύτιμη προσφορά του στην Καλαμάτα και το Δήμο, αλλά και στην Αυτοδιοίκηση, την πολιτική ζωή και τον πολιτισμό. Εκατοντάδες κόσμου, συνέρρευσαν

στο Πνευματικό Κέντρο, το αμφιθέατρο του οποίου γέμισε ασφυκτικά.

Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας και η οικογένεια του αειμνήστου Δημάρχου, συντόνιζε η Δήμητρα Ψαρούλη, επί σειρά ετών συνεργάτιδα και οικογενειακή φίλη του Χρ. Μαλαπάνη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα video με φωτογραφικό (κυρίως) υλικό με στιγμιότυπα από την προσωπική (οικογενειακή) και δημόσια ζωή του Χρήστου Μαλαπάνη, κυρίως την περίοδο της Δημαρχοντίας του.Μετά την κα Ψαρούλη, μίλησαν ο δήμαρχος Παν. Νίκας, οι πρ. δήμαρχοι Στ. Μπένος (και πρ. υπουργός), Π. Κουμάντος και Γ. Κουτσούλης το πρ. στέλεχος του ΟΤΕ Γ. Γεωργίτσης που συνυπηρέτησε με τον Χρήστο Μαλαπάνη την ίδια περίοδο (ως βοηθοί Γενικοί Διευθυντές στον Οργανισμό) και ο ιός του εκλιπόντος Δημοσθένης Μαλαπάνης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο τ. υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, η χωρική αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, συνεργάτες του Χρ. Μαλαπάνη κατά τη θητεία του στο Δήμο και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί, από διάφορες παρατάξεις, στελέχη του Δήμου Καλαμάτας και του ΟΤΕ, με τους οποίους είχε συνεργαστεί, καθώς και πλήθος Καλαματιανών, που βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ο Δήμαρχος Παν. Νίκας με την Χα του αειμνήστου Χρ. Μαλαπάνη, κατά τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης η οποία φέρει το όνομα της οδού: «Χρήστου Μαλαπάνη, Δημάρχου»

Προηγουμένως, το πρωί του Σαββάτου, είχε προηγηθεί η αποκάλυψη μαρμάρινης στήλης η οποία φέρει το όνομα της οδού: «Χρήστου Μαλαπάνη, Δημάρχου», στην προέκταση της οδού Σπάρτης, από το τέλος της Δημοτικής Αγοράς και με κατεύθυνση προς τα Συνεργεία, στα ανατολικά της οδού σε πεζοδρόμιο που πρόσφατα διαμορφώθηκε.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα