Καλαμάτα: Εξαρθρώθηκε «ναρκο-συμμορία» με…πλούσια δράση

10:49 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, η εγκληματική δράση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Πρόκειται για οργάνωση, στην οποία κατηγορούνται πως συμμετείχαν έξι έλληνες, ηλικίας από 29 έως 64 ετών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 40 ετών. Εις βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής

οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συστηματικής και πολύμηνης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα φερόμενα ως μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον κατά τους τελευταίους επτά μήνες, διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης, ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων) στη Μεσσηνία και από τη δράση τους αυτή, αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά.
Προκειμένου μάλιστα να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.
Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της δράσης της οργάνωσης, είχαν συλληφθεί σε προγενέστερους χρόνους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, έξι από τα φερόμενα ως μέλη της ναρκο-συμμορίας και είχαν βρεθεί στην κατοχή τους σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών (κάνναβη, ηρωίνη και χάπια).

Υπολογίζεται πάντως πως από την συστηματική εγκληματική δράση των συλληφθέντων, είχε διακινηθεί πάνω από -1,5- κιλό ηρωίνης και -25- κιλά κάνναβης και το παράνομο περιουσιακό όφελος από αυτή τη δραστηριότητα αγγίζει τις -100.000- ευρώ

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προέκυψε ότι δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με ακόμη έναν ακόμα 63χρονο ελληνα, είχαν συστήσει άλλη συμμορία, με σκοπό την διακίνηση ποσοτήτων λαθραίου καπνού στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από -6- κιλά λαθραίου καπνού.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλαμάτα, Εξαρθρώθηκε -συμμορία …πλούσια,kalamata, exarthrothike -symmoria …plousia