Καλαμάτα: Ελεγχοι και μέτρα στο δημαρχείο

11:37 5/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid-19 διενεργήθηκαν χθες και θα συνεχιστούν και σήμερα, από την Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ, που λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, σε δημοτικούς υπαλλήλους, μετά το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Τμήμα του Ταμείου, της Διεύθυνσης Οικονομικών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε, «την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, για τον προγραμματισμένο δειγματοληπτικό έλεγχο σε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Οικονομικών,

μετά το θετικό κρούσμα που υπήρξε,» ενώ επανέλαβε ότι, «πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε τη μάσκα μας παντού, να πλένουμε τα χέρια μας, να τηρούμε αποστάσεις.»
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ RAPID TEST
Υπενθυμίζεται επίσης, ότι προχωράει η διαδικασία της προμήθειας rapid test, ώστε να επιχειρηθεί ο περιοδικός τακτικός και τυχαίος έλεγχος των δημοτικών υπαλλήλων, των επισκεπτών δημοτικών χώρων, σχολείων και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο. Την ευθύνη εκτέλεσης των τεστ θα αναλάβουν οι υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας.
ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ
Όσον αφορά τις υπόλοιπες αναγγελθείσες δράσεις, που προωθεί o Δήμος σε συνεργασία με τον επιστημονικό σύμβουλο του Δήμου για θέματα υγείας και άθλησης, Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, γίνεται γνωστό, ότι έχουν δρομολογηθεί -μεταξύ άλλων- και υλοποιούνται τα εξής:
«Είναι σε εξέλιξη η προμήθεια θερμικών καμερών για την θερμομέτρηση των εισερχομένων υπαλλήλων και επισκεπτών στο Δημαρχείο σε χώρους ευθύνης του Δήμου.
Ετοιμάζεται COVID επιλογή στον ιστότοπο του Δήμου για την ενημέρωση των πολιτών.
Εξελίσσεται επικοινωνία της ΔΕΥΑΚ με την ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ για την παροχή της σχετικής τεχνογνωσίας για την έναρξη προσδιορισμών του ιού στα λύματα του αποχετευτικού δικτύου Καλαμάτας. Έτσι θα μας επιτραπεί μια πραγματική εκτίμηση του δείκτη μόλυνσης από τον ιό στην πόλη.
Ετοιμάζονται και θα τεθούν ειδικές σημάνσεις αναμονής σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους, ώστε να επιτυγχάνονται οι απαραίτητες αποστάσεις.
Η Αντιδημαρχία, που έχει την ευθύνη του εθελοντισμού είναι σε επεξεργασία – καταγραφή των απαιτήσεων που δημιουργεί η υγειονομική κρίση.
Η Διεύθυνση Πρόνοιας και η ομάδα του «Βοήθεια στο Σπίτι» επεξεργάζεται τον σχεδιασμό επιπλέον δράσεων.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα