Καλαμάτα: Ανοιχτή επιστολή-καταγγελία για τον Βιολογικό Καθαρισμό

10:15 31/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντίδρασή τους για την κατάσταση που επικρατεί με τον Βιολογικό Καθαρισμό και την απόθεση λυμάτων σε ευαίσθητους αποδέκτες, εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή τους 127 κάτοικοι της Δυτικής Παραλίας και της ευρύτερης περιοχής.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι η δυσοσμία είναι αφόρητη, ότι ο τόπος έχει υποστεί φοβερή υποβάθμιση από τον τρόπο λειτουργίας του Βιολογικού, από τη απόθεση των βοθρολυμάτων σε κανάλια, τονίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας μένει άπραγος παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις και σημειώνεται πως αργά ή γρήγορα το πρόβλημα θα φτάσει και στην Ανατολική Παραλία.

Η

ανοιχτή επιστολή «Επιστολή Κατοίκων και Φίλων Δυτικής Παραλίας και Ευρύτερης Περιοχής» αναφέρει συγκεκριμένα πως «σε μια απέλπιδα αλλά και πολλοστή προσπάθεια να εισακουστούμε απευθυνόμαστε, ενωμένοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ, τόσο στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές του τόπου, όσο και στους συμπολίτες μας Καλαματιανούς, καθώς το συγκεκριμένο θέμα μας αφορά όλους!
Οι κάτοικοι της Δυτικής Παραλίας απευθύνουν έκκληση ώστε να σταματήσει ο διαρκής εμπαιγμός της δημοτικής αρχής, που έχει σαν αποτέλεσμα την συστηματική υποβάθμιση της περιοχής που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, της περιοχής που παράγει πολύτιμα γεωργικά προϊόντα και της περιοχής που θα έπρεπε να αποτελεί ισότιμο τμήμα της Καλαμάτας. Σας δηλώνουμε για ακόμη μια φορά, ότι τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την απίστευτη δυσωδία που προέρχεται από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, αλλά και από τις διάφορες απορροές της περιοχής που ανεξέλεγκτα δέχονται κάθε λογής λύματα εδώ και χρόνια, απειλώντας άμεσα την υγεία μας. Εξαιτίας της κατάστασης αυτής, η υποβάθμιση της περιοχής και ιδιαίτερα της Δυτικής Παραλίας είναι πλέον πασιφανής. Μια απλή επίσκεψη οποιουδήποτε συμπολίτη ή συμπολίτισσάς μας, τόσο στις εγκαταστάσεις του βιολογικού, αλλά και στα διάφορα κοντινά κανάλια απορροής θα τον/την πείσει ότι κάτι στην όλη υπόθεση «βρωμάει». Άλλωστε ουκ ολίγες είναι οι καταγγελίες μας, τόσο για τον ελλιπή τρόπο λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, όσο και για τις πολλές φορές επιτυχημένες προσπάθειες απόθεσης βοθρολυμάτων σε κανάλια της γύρω περιοχής από ανεύθυνους επαγγελματίες αποκομιδής τους, που δρουν ανεξέλεγκτα, εξαιτίας της αμέλειας των υπευθύνων. Οι αρχές του τόπου έχουν αφήσει εδώ και καιρό στην τύχη του, ένα σημαντικό τμήμα της πόλης, που σε οποιαδήποτε άλλη οργανωμένη χώρα του κόσμου θα αποτελούσε κατ’ ελάχιστον αντίστοιχης σημασίας περιοχή για την αναπτυξιακη πορεία της πόλης».

Οι κάτοικοι μάλιστα καταθέτουν και προτάσεις ώστε το πρόβλημα ν΄αντιμετωπιστεί με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Αυτές είναι: «άμεση αξιολόγηση της ποιότητας και του τρόπου λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού από ανεξάρτητη και έγκριτη αρχή, διαρκής παρακολούθηση και αξιολόγηση της επιβάρυνσης της θάλασσας και του υδροφόρου ορίζοντα, από τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, ουσιαστική αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού και διαρκής έλεγχος όσον αφορά στην αυστηρή τήρηση των κανόνων λειτουργίας του, διαρκή και αυστηρό έλεγχος της παράνομης απόθεσης λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή και τιμωρία των υπευθύνων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα