Κομοτηνή: ΕΡΤ ΕΙδήσεις 31-08-2017

08:56 31/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΠΥ
Όχι ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στο παραλίμνιο δάσος στη λίμνη Βιστωνίδα
Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες νωρίς το μεσημέρι, στο παραλίμνιο δάσος της λίμνης Βιστωνίδας, στο ύψος του οικισμού Κοπτερού.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τα εναέρια μέσα, τα δύο αεροπλάνα πετζετέλ που έσπευσαν στο σημείο και έκαναν ρίψεις νερού, ωστόσο ο αέρας που φυσούσε ήταν δυνατός.
Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας οι επίγειες και εναέριες δυναμέις πυρόσβεσης ξεκίνησαν ξανά το έργο τους και πρόκειται για τα 2

αεροπλάνα πετζετέλ, 15 υδροφόρα, 43 άντρες και 35 πεζοπόρα τμήματα.

ΜΜΕ- Εθελοντισμός
Αποχαιρετισμός καλοκαιριού με Αγάπη και Αλληλεγγύη-μεγάλη επιτυχία ο φιλανθρωπικός χορός των ΜΜΕ για τον ΔΑΔΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε χθες το αποχαιρετιστήριο πάρτυ για το φετινό καλοκαίρι, το οποίο διοργάνωσαν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ροδόπης και τα έσοδα αποδόθηκαν στον τον νεοσύστατο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων, παιδιών και ενηλίκων, με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Άσπεργκερ ΔΑΔΔΑ.
Περίπου 350 με 400 άτομα μικροί και μεγάλοι πλαισίωσαν το πλούσιο πρόγραμμα, δίνοντας συγχαρητήρια στα ΜΜΕ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Τα έσοδα άγγιξαν το ποσό των 900 ευρώ!
Οι πολίτες της Ροδόπης ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα του Μέσων Ενημέρωσης και συγκεκριμένα:
Ο Σύλλογος ΔΑΔΔΑ θα αξιοποιήσει τα χρήματα για την υλοποίηση ειδικών σεμιναρίων για γονείς, εκπαιδευτικούς και γιατρούς για τον έγκαιρο εντοπισμό περιστατικών με αυτιστική συμπεριφορά και νευροαναπτυξιακές διαταραχές και την παραπομπή τους στους ειδικούς επιστήμονες, για την βελτίωση της επικοινωνίας τους και την κανονική τους ένταξη της κοινωνικές δραστηριότητες.
Επι πλέον ο Σϋλλογος ΔΑΔΔΑ, αναζητεί χώρο περίπου 200 τ.μ. για να τον λειτουργήσει ως ΚΔΑΠ δημιουργικής απασχόλησης, τις απογευματινές ώρες, για τα 30 εγγεγραμμένα παιδάκια.
Τελος απευθύνουν κάλεσμα και σε άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις να σπάσουν τα ταμπού και εμπιστευθούν το σύλλογο, για να βοηθηθούν.

Τα ΜΜΕ που συμμετείχαν είναι:
Η Εφημερίδα Παρατηρητής και το Ράδιο Παρατηρητής, το ραδιόφωνο Πατρίδα, η Εφημερίδα Φωνή της Ροδόπης, οι ιστοσελίδες Ιν Κομοτηνή και Κομοτηνή πρες, η Τηλεόραση της Ροδόπης R channel και το Ράδιο Ροδόπη, η εβδομαδιαία εφημερίδα Θρακική Αγορά, η εφημερίδα και το Ράδιο Χρόνος και η ΕΡΤ Κομοτηνής.
Χορηγοί επίσης ήταν τα Αστικά Κομοτηνής, οι καραμέλες τούλιπ, ηχητικά Mενέλαος Συκάκης και Νικ sound, Ο μάγος Ρότζερ, oi twin dansers zoumba, και η Λούντα για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Για τη λαχειοφόρο αγορά συνέβαλαν οι προσφορές των εμπορικών καταστημάτων της Κομοτηνής.

Αυτοδιοίκηση
Αύριο 1 Σεπτεμβρίου 2017 ξεκινά η λειτουργία των διοδίων στην Μέστη.
Αύριο 1 Σεπτεμβρίου 2017 ξεκινά η λειτουργία των διοδίων στην Μέστη.
Το θέμα ήρθε ξανα στο περιφερειακό συμβούλιο, στο οποίο αποφασίσθηκε οι αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης κι Εβρου σήμερα να έρθουν σε επαφή με τους δημάρχους των νομών τους, ώστε να αποφασίσουν την μορφή που θα πάρει η διαμαρτυρία που θα γίνει για τα διόδια, για να μην λειτουργήσουν.
Εντωμεταξύ προτάθηκε από τον κ Πέτροβιτσ να σταλεί ένα εγγραφο στον υπουργό και στο ΤΑΙΠΕΔ όπου θα ζητείται η αναστολή λειτουργίας των διοδίων, όπως έγινε και στην περίπτωση της Καβάλας.

Μέσω κινητών η περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής
Με πρωτοβουλία του “Διαζώματος” όπως ανακοίνωσε χθες στο περιφερειακό συμβούλιο ο πρόεδρός του, Σταύρος Μπένος από τις 9 Σεπτεμβρίου καθε πολίτης θα μπορεί μεσα από το κινητό του να περιηγείται στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής.
Εξ άλλου, στη χθεσινή συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο
ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ανακοίνωσε την λειτουργία Διεύθυνσης Τουρισμού ΑΜ-Θ που μέχρι τώρα δεν υπήρχε.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Στο πλαίσιο λειτουργίας τμημάτων ενισχυτικής – υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, o Δήμος Κομοτηνής καλεί γονείς μαθητών γυμνασίου και λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, να δηλώσουν συμμετοχή στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, στον 1ο όροφο στην Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών και πιο συγκεκριμένα στην Άννα Μακρίδου, ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 08:00 – 14:30 από την Δευτέρα 11/9/2017 έως και τις 29/9/2017.
Για τη συμμετοχή των μαθητών στα τμήματα αυτά οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Εφορίας φορολογικού έτους 2016
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
3. Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα
4. Αίτηση (συμπληρώνεται στην υπηρεσία)

Αγορά
Ικανοποιητικά κύλησαν οι εκπτώσεις-έρχεται νέο 15ημερο προσφορών ως τις 15 Σεπτεμβρίου

Ικανοποιητικά κύλησαν οι θερινές εκπτώσεις σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κυριακή Κωνσταντινίδου, η οποία μίλησε στο σταθμό μας.
«Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της γενικότερης πορείας στην Αγορά, τα πράγματα πήγαν καλά».
Όπως τόνισε η κ. Κωνσταντινίδου ειδικά τώρα για τους νέους φοιτητές τους γονείς τους, αλλά και τους γονείς των παιδιών που θα πάνε στο σχολείο, το νέο δεκαπενθήμερο των προσφορών, το οποίο θα αφορά όλα τα είδη, -ακόμα και τα σχολικά-, αναμένεται να τονώσει την αγοραστική κίνηση. «Κυρίως θέλουμε να λειτουργήσει ως κίνητρο για να παραμείνει το αγοραστικό κοινό εδώ και να κάνει τις αγορές του.
Η κ. Κωνσταντινίδου ανέφερε επίσης πως θα είναι ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές 3 και 10 Σεπτεμβρίου.
«Καλούμε ειδικά τους καταστηματάρχες να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη, που είναι και η μεγάλη θρησκευτική γιορτή των Μουσουλμάνων το ‘Κουρμπάν Μπάϊράμ’, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες από την Τουρκία και να αντικρύσουν μια φιλόξενη αγορά», σημείωσε καταλήγοντας η κ. Κωνσταντινίδου.

Σύλλογοι-Εθελοντισμός
Φιλανθρωπικό Τουρνουά για δύο παιδιά με σοβαρό πρόβλημα υγείας
Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ξάνθης διοργανώνει φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου με σκοπό την οικονομική ενίσχυση δύο παιδιών, του Δημήτρη Ν. και της Καρυοφυλλιάς Ι. που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης Α.Ο (Le Chalet) με ώρα έναρξης 18:00.
Εκτός από την ομάδα του Π.Α.Σ Πυροσβεστών Ν.Ξάνθης θα συμμετέχουν:

Παλαίμαχοι ΠΑΕ Πανθρακικού
Παλαίμαχοι Ασπίδας Ξάνθης
Παλαίμαχοι Βιστωνίδας Δήμου Αβδήρων
Παλαίμαχοι Ηρακλή Ζυγού
Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης
Εκπαιδευτικοί Ξάνθης
Σωματείο Ταξί Ξάνθης

Τιμή εισιτηρίου 1 ευρώ.

Πολιτισμός
Mama Mia από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης
Το 3ο Φεστιβάλ Via Egnatia ξεκινά σήμερα στα Στενά του Νέστου, στην Γαλάνη. Η αρχή γίνεται στις 21:00 με την καταπληκτική θεατρική παράσταση Mama Mia από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης και ακολουθεί River Party με την DJ Deppy P. Την Παρασκευή το βράδυ, 2 μουσικά συγκροτήματα με τον Δημήτρη Λεβάκη και τον Γιάννη Τουτουντζή θα ερμηνεύσουν γνωστά ελληνικά κομμάτια. Καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχουν παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως Canoe & Kayak και beach Volley.
Για την εξυπηρέτηση του κοινού υπάρχουν δωρεάν δρομολόγια λεωφορείων με αφετηρία την στάση αστικών, πίσω από την Δημοτική Αγορά Ξάνθης.

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθη 33χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, river party, φως, μμε, καλοκαιρι, κδαπ, channel, twin, προσφορες, ξανα, διοδια, εγγραφο, ζητείται, συμμετοχή, εκπτωσεις, ηρακλης, ταξι, mia, egnatia, river, party, kayak, beach, volley, συλληψεις, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, σταυρος δημας, θερινη ωρα, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, δικαιολογητικα, ξανα, ζητείται, δημοκριτειο, αιτηση, αυτοκινητο, αφγανισταν, δρομολογια λεωφορειων, δωρεαν, θεμα, κδαπ, μμε, πλαισιο, προγραμμα, ραδιο, ραδιοφωνο, τηλεοραση, υψος, φως, χορος, ωρα, egnatia, αγαπη, αγορα, αλληλεγγυη, αννα, βραδυ, γινει, γινεται, γονεις, δασος, δευτερα, δημος, δρομολογια, εγινε, εγνατια, εγγραφο, ευρω, υπαρχει, εξυπηρετηση, επιτυχια, ερχεται, εφημεριδα, ηχητικα, ιστορικο, κινητο, κινηση, λειτουργια, μορφη, ομαδα, παιδια, παιδακια, πακισταν, περιφερειακο, προβληματα, παρτυ, ριψεις, συγκεκριμενα, συζητηση, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σχολειο, τις κυριακες, τμημα, τουρκια, υλοποιηση, υπηκοος, φεστιβαλ, φωνη, χρηστος, χρονος, ωρες, αντρες, αγορες, beach, kayak, channel, ειδη, river, ελληνικα, γιορτη, η εφημεριδα, κυριακη, mia, party, river party, twin, υγειας, volley, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα