Καλαμάτα: Αναβάλλεται η συζήτηση για το «σταθμό μεταφόρτωσης» στο Νέδοντα

10:02 2/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Aναβάλλεται τελικά για την επόμενη εβδομάδα, η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι, συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» του δήμου Καλαμάτας, σχετικά με τη μελέτη για τη λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον ευρύτερο χώρο του περιβαλλοντικού πάρκου του Νέδοντα. Το θέμα του σταθμού θα συζητηθεί μάλιστα μαζί με το σύνολο των αναγκαίων υποδομών για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων στην Καλαμάτα (σταθμοί μεταφόρτωσης, «πράσινα» σημεία κ.λπ.).

Πάντως

με χθεσινό δελτίο τύπου η δημοτική αρχή περνά στην αντεπίθεση και επιχειρεί να απαντήσει συγκεκριμένα στις αιτιάσεις, αναφορές και αντιδράσεις δημοσιογράφων, κατοίκων και συλλόγων σχετικά, υπογραμμίζοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει ομόφωνα για τη δημιουργία του σταθμού στο Νέδοντα, δηλαδή έχουν ψηφίσει και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που σήμερα αντιδρούν.
Θυμίζουμε πως το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας είχε πάρει την απόφαση για την ενοικίαση χώρου στο πεδίο βολής, που περιβάλλεται από το αυστηρά προστατευόμενο περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα, με σκοπό τη λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης των σκουπιδιών, στις 14 Ιανουαρίου του 2016.

Ο δήμος στην ανακοίνωσή του υπενθυμίζει επίσης, ότι για τους σταθμούς μεταφόρτωσης έχει αγορασθεί εξοπλισμός μέσω ΕΣΠΑ, αξίας 800.000 ευρώ περίπου και οτι ο χώρος στο Νέδοντα, για την εγκατάσταση του σταθμού, έχει μισθωθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είναι «κατηγορηματικά εκτός περιοχής Natura και εκτός ΓΠΣ ως στρατιωτικός χώρος», όπως υποστηρίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα