Μετά την αποχώρηση Ολάντ οι Σοσιαλιστές αναζητούν υποψήφιο

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά την ανακοίνωση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, οι Γάλλοι Σοσιαλιστές είναι σε αναζήτηση υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

Οι διεργασίες που παρατηρούνται στους Σοσιαλιστές είναι έντονες, με τον ίδιο τον Ολάντ να συναντά μέσα στις επόμενες μέρες με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βάλς ώστε να συζητηθεί η προοπτική να είναι εκείνος που θα κατέβει στις προκριματικές

εκλογές του κόμματος.

Ο Βαλς δεν έχει ακόμα δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, έχει, όμως, δηλώσει επανειλημμένα πως είναι διατεθειμένος και «έτοιμος» να εκπροσωπήσει το κόμμα στις προεδρικές εκλογές. Αν και η δημοτικότητα του Βαλς βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα λόγω του ότι συνδέεται με την διακυβέρνηση Ολαντ, θεωρείται πως το γεγονός ότι κατάφερε να πείσει τον Γάλλο Πρόεδρο να μην είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές θα ενισχύσει την δημοτικότητά του μέσα στο κόμμα και στην ουσία θα λειτουργήσει υπέρ του.

Εκτός από τον Βαλς, υπάρχει ακόμα μια δυνατή υποψηφιότητα, αυτή του Αρνό Μοντεμπούργκ ο οποίος εκπροσωπεί την αριστερή πτέρυγα των Σοσιαλιστών. Ο Μοντεμπούργκ ήταν υπουργός Οικονομίας μέχρι το 2014 στην κυβέρνηση Ολάντ όταν απομακρύνθηκε λόγω διαφωνιών με τον Βαλς, με αιχμή του δόρατος τα σχέδια του πρωθυπουργού για φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και το φορολογικό. Επόμενος υποψήφιος θεωρείται πως θα είναι και ο Μπενοιά Χάμον ο οποίος έχει υπάρξει υπουργός Παιδείας και η γερουσιαστής Μαρί -Νοέλ Λιενεμάν, πρώην ευρωβουλευτής. Οι τρεις τους έχουν υποστηρίξει πως έχουν αρκετή εσωκομματική υποστήριξη ώστε να θέσουν υποψηφιότητα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχουν οι υποψηφιότητες του Ζαν Ζακ Μελανσό και του Εμάνουελ Μακρόν. Κανένας από τους δυο δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές των Σοσιαλιστών. Στις δημοσκοπήσεις και οι δυο υποψήφιοι βρίσκονται μπροστά από τον Βαλς και η πολιτική ρητορική που χρησιμοποιούν είναι σχεδόν όμοια. Το πώς θα κινηθούν οι ψηφοφόροι των Σοσιαλιστών προς τους δυο ανεξάρτητους υποψηφίους, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη υποψηφίου των Σοσιαλιστών

Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές πρέπει να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους πριν τις 15 Δεκεμβρίου, με τις προκριματικές εκλογές να διεξάγονται στις 22 και 29 Ιανουαρίου.

ΓαλλίαΓάλλοι ΣοσιαλιστέςυποψηφιότηταHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα