Καλαμάτα: Ανάρτηση των «Δασικών Χαρτών» της Μεσσηνίας

11:09 13/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η δημόσια ανάρτηση των δασικών χαρτών της Μεσσηνίας θα γίνει σήμερα στο ίντερνετ (ypeka.gr) και στη Διεύθυνση Δασών, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος
Ειδικότερα, σήμερα θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Πιερίας και της Καβάλας, ενώ συνολικά μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες σε 33 περιοχές.
Η σημερινή ανάρτηση των δασικών χαρτών αφορά στο σύνολο των καλλικράτειων Δήμων (Καλαμάτας, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας,

Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας) του Νομού Μεσσηνίας (Π.Ε. Μεσσηνίας).

Η υποβολή ενστάσεων από όσους πολίτες ενδιαφέρονται δε θα ξεκινήσει αμέσως, αλλά ένα δεκαήμερο μετά την ανάρτηση των χαρτών και θα διαρκέσει δύο μήνες (80 ημέρες για τους κατοίκους εξωτερικού).
Η ημερομηνία έναρξης υποβολής αντιρρήσεων κατά των αναρτημένων δασικών χαρτών θα οριστεί με δημόσια ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας μετά την ανάρτηση του δασικού χάρτη και εκτιμάται ότι θα είναι περί τις 23 του μήνα.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων ο χάρτης θα κυρωθεί στο υπόλοιπο μέρος του. Οι αντιρρήσεις που θα υποβληθούν θα εξεταστούν από τις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων του Δασικού Χάρτη, αφού προσκομιστούν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας αντιρρήσεων θα υπολογίζεται το τέλος που αντιστοιχεί και θα εκδίδεται το έντυπο πληρωμής του σε τράπεζα. Το τέλος αυτό ξεκινά από τα 20 ευρώ (για έκταση έως 100 τ.μ.) και αυξάνεται κλιμακωτά, μέχρι τα 3.600 ευρώ (για εκτάσεις άνω των 300 στρεμμάτων).

Η πιστοποίηση του χαρακτήρα των εκτάσεων μετά την κύρωση του δασικού χάρτη θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με βάση το θεματικό περιεχόμενο του δασικού χάρτη κάθε Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας. Σημειώνεται ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών περιλαμβάνει το σύνολο των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων (274 ΟΤΑ συνολικά) του Νομού Μεσσηνίας, εξαιρουμένων της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης και των Τοπικών Κοινοτήτων Αντικαλάμου, Ασπροχώματος, Θουρίας και Σπερχογείας, των οποίων ο δασικός χάρτης έχει ήδη κυρωθεί οριστικά από το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου (ΦΕΚ 214 τ. Δ΄/10-8-2016).

Keywords
Τυχαία Θέματα