Καλαμάτα: Αφιέρωμα “Διεκδικώντας την Ελευθερία” στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

17:07 5/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ταινίες που εντάσσονται στην πλειονότητά τους στο κεντρικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης “Διεκδικώντας την Ελευθερία” συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο(6 & 7 Φεβρουαρίου) το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, μέσα από την ιστοσελίδα του .

Συνολικά και τις δύο ημέρες θα προβληθούν 12 ταινίες, εκ των οποίων οι 6 κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, ενώ 3 εντάσσονται στο Αφιέρωμα για την Ισότητα των Φύλων.

Ειδικότερα, τα ντοκιμαντέρ που θα είναι διαθέσιμα το Σάββατο 6/2 είναι: Sankara is not Dead / Ο Σανκάρα δεν πέθανε (Γαλλία 2019),Ophir /

Όφιρ (Γαλλία/ Ην. Βασίλειο, 2020), Α Colombian Family / Μια κολομβιανή οικογένεια (Δανία 2020), Alexander the Fool / Αλέξανδρος ο τρελλός (Καναδάς 2019), Sfumato (Ιράν 2020), The Seer and the Unseen – Η γυναίκα που έβλεπε τα ξωτικά (Ισλανδία,ΗΠΑ 2019).
Την Κυριακή 7/2 θα είναι διαθέσιμες οι ταινίες: March for dignity/ Πορεία για την αξιοπρέπεια (Ην. Βασίλειο 2020), Photographer of War/ Φωτογράφος του πολέμου (Δανία,Φινλανδία 2019), Colombia In My Arms / Η Κολομβία στην αγκαλιά μου (Φινλανδία 2020), Lost Lives – Χαμένες ζωές (Ην. Βασίλειο 2019), #387 (Γαλλία, Βέλγιο 2019) και Mujereando. The lament of a goddess/ Mujereando. Ο θρήνος μιας θεάς (Ισπανία 2020).

Το πρόγραμμα της Κυριακής εμπλουτίζεται με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Διεκδικώντας την ελευθερία και Πολεμικοί ανταποκριτές», στην οποία θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες καθώς και δημοσιογράφοι/ πολεμικοί ανταποκριτές.

Πιο συγκεκριμένα: ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Photographer of war, Boris Benjamin Bertram από την Δανία, η ελληνικής καταγωγής Nitza Kakoseos Dominguez από την Σουηδία, σκηνοθέτης/ δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια στην Νικαράγουα και ο Νικόλας Βαφειάδης, δημοσιογράφος/πολεμικός ανταποκριτής. Εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, στη συζήτηση θα συμμετέχει και ο πρωταγωνιστής του Photographer of war, Jan Grarup, από το Αφγανιστάν, όπου εργάζεται αυτόν τον καιρό.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ « Πεθαίνοντας για την αλήθεια » Νίκος Μεγγρέλης σε συνεργασία με την Λίνα Γιαννοπούλου, συνεργάτιδα και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ. Στη συζήτηση θα συμμετέχει εκπρόσωπος φοιτητών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.
Η συζήτηση, που θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα μεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στο Διαδίκτυο, με στόχο να υπάρχει διάδραση, θα διεξαχθεί στα Αγγλικά, ενώ ταυτόχρονα θα μεταφράζεται στη Νοηματική.

Υπενθυμίζουμε ότι για να παρακολουθήσετε το online πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ακολουθείτε τα εξής βήματα:
1.Επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας,
2.Επιλέγετε Σύνδεση και Δημιουργία Νέου λογαριασμού
3.Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και επιλέγετε ΕΓΓΡΑΦΗ.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας να πατήσετε επιβεβαίωση από το email σας!

Η κάθε ταινία είναι διαθέσιμη από τις 00:00 και για 24 ώρες και επιτρέπονται μέχρι 200 θεάσεις.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλαμάτα, Αφιέρωμα “Διεκδικώντας, Ελευθερία”, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ,kalamata, afieroma “diekdikontas, eleftheria”, festival ntokimanter