Έντονες αντιδράσεις μετά τις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Β.Κορέα

09:32 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με έντονες διαμαρτυρίες αντέδρασαν Ιαπωνία και Ν.Κορέα μετά τις δυο εκτοξεύσεις πυραύλων, μέσου βεληνεκούς, από την Βόρειο Κορέα. Σιγή προς το παρόν από την Πιονγκγιάνγκ που δεν επιβεβαιώνει τις πρωινές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις, που φαίνεται να έγιναν νωρίς σήμερα το πρωί.

Το προεδρικό γραφείο στη Νότια Κορέα

ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εθνικής ασφάλειας. Η σύσκεψη αυτή, θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων της χώρας, για την ανάλυση της απειλής, σύμφωνα με εκπρόσωπο του προεδρικού γραφείου στη Σεούλ.

Έντονη όχληση και δυσαρέσκεια και από την Ιαπωνία δια στόματος του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε να τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή “δε μπορεί να γίνει ανεκτή.” Χαρακτήρα “ξεκάθαρης πρόκλησης” έδωσε στις εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας, ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γκεν Νακατάνι και να συμπληρώσει ο υφυπουργός Άμυνας Σίνσουκε Σουγκιγιάμα, στο πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (Kyodo), “Οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων έχουν απαγορευτεί από μια σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ,” .

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας με πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά, αλλά και αντιπυραυλικά συστήματα είχαν τεθεί σε επιφυλακή από χθες.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση δεύτερου πυραύλου τύπου Musudan, περίπου στις 08:05 το πρωί τοπική ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα