Καιρός: Ανεβαίνει το θερμόμετρο, έρχεται η αφρικανική σκόνη

07:13 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζεστός και υγρός καιρός με αραιές νεφώσεις και νοτίους άνεμους 4 με 6 μποφόρ προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή 12 Μαίου 2017 από την ΕΜΥ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και μετά το μεσημέρι στα νότια 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη

αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα