Καμπανάκι από τον ΠΟΥ για την Ευρώπη –Συναγερμός σε Λισαβόνα & Μπολόνια

11:40 26/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συναγερμός έχει σημάνει στον παγκόσμιο οργανισμό υγείας μετά την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ο επικεφαλής για την Ευρώπη Χανς Κλουγκε προειδοποιεί  πως αν δεν περιοριστούν άμεσα οι εστίες μόλυνσης τότε υπάρχει κίνδυνος για κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων υγείας. Οι επιστήμονες,  ανησυχούν ιδιαίτερα για την Σουηδία, την Μολδαβία και την Βόρεια Μακεδονία. Δημοσκόπηση σε 11 περιοχές δείχνει ότι όλο και περισσότεροι πιστεύουν πως έγιναν λάθος

επιλογές.

Ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα  ανακοίνωσε ότι 19 συνοικίες στην Λισαβόνα μπαίνουν σε καραντίνα  για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και στην Ιταλία νέες εστίες εντοπίστηκαν στη Νάπολη αλλά και στην Μπολώνια. Στην Νάπολη μετρούν 700 κρούσματα που μπήκαν σε Καραντίνα  και στην Μπολώνια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 45 εργαζόμενοι σε εταιρεία κούριερ.

Στην Βρετανία, όπου το θερμόμετρο έφτασε τους 35 βαθμούς κελσίου, οι πολίτες ξεχύθηκαν μαζικά στις παραλίες, αναγκάζοντας τις τοπικές αρχές να καλέσουν την αστυνομία να επέμβει για να τους απομακρύνει.

Καθώς η Βρετανία αίρει το lockdown που είχε επιβάλει λόγω κορονοϊού, η αστυνομία καλείται να αντιμετωπίσει πολλά συμβάντα με παράνομα πάρτυ που οργανώνονται σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άνδρες του Σώματος επιχείρησαν να διαλύσουν μια συγκέντρωση με μουσική που είχε οργανωθεί χωρίς να έχει λάβει άδεια από τις αρχές, κοντά στο Κόλβιλ Γκάρντενς του δυτικού Λονδίνου.

«Αντικείμενα εκτοξεύτηκαν προς τους αστυνομικούς που απομάκρυναν το πλήθος. Η βία δεν θα γίνει ανεκτή», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το ΒΒC μετέδωσε πως η πρωθυπουργός της Δανίας ανέβαλε τρίτη φορά το γάμο της για να πάει στη διάσκεψη της ΕΕ για τον Covid -19.

Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Τραμπ επιμένει πως τα πολλά τεστ αυξάνουν τον αριθμό τον κρουσμάτων αλλά επισημαίνει ότι κανείς δεν αναφέρεται την μείωση των θανάτων. Πάντως η χώρα κατέρριψε  νέο ρεκόρ , αγγίζοντας τα  39.818 σε ημερήσια βάση.

Στη Βραζιλία, ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε ότι μπορεί να είχε προσβληθεί πρόσφατα από τον νέο κορονοϊό και ότι ενδέχεται να υποβληθεί εκ νέου σε τεστ, αν και μερικές εβδομάδες πριν  είχε υποβληθεί δύο φορές σε τέτοιες εξετάσεις και τα αποτελέσματά τους ήταν αρνητικά. Ο πρόεδρος βάλλεται πανταχόθεν για τον τρόπο που χειρίζεται την υγειονομική κρίση. Οι συνωστισμοί στην πρωτεύουσα Ρίο αλλά και σε άλλες πόλεις είναι καθημερινό φαινόμενο.  Στη χώρα σε 24 ώρες  σημειώθηκαν  1.185 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 42.725 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στο  Μεξικό το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 736 θάνατοι και 6.104 κρούσματα μόλυνσης με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει έτσι τους 25.060 θανάτους  επί συνόλου 202.951 επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης.

Πηγη: ΕΡΤ , ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, DPA

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα