Κομοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 26-6-20

11:27 26/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρνητικά όλα τα δείγματα της πρώτης ημέρας-Δευτέρα 22 Ιουνίου- που ελήφθησαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, στον οικισμό Δειλινά και στην Δ/νση Υγείας στην Κομοτηνή στον κορονοϊό.
Αναλυτικά τα δείγματα ήταν, 93 στα Δειλινά και 149 στην Δ/νση Υγείας Κομοτηνής.
Την ενημέρωση έκανε ο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια

και στην Δ/νση Υγείας της ΑΜ-Θ.

Αρνητικά τα τεστ και στους Ασωμάτους

Λίγες μέρες μετά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στο Αγίασμα, οι οποίοι ήταν όλοι αρνητικοί, αρνητικά ήταν-74 τον αριθμό- και όλα τα αποτελέσματα των ελέγχων για Covid-19 και στους Ασωμάτους.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ξεκαθάρισε πως τα μέτρα κατά του κορονοιού θα τηρούνται αυστηρά σε όλη την επικράτεια του δήμου.

Εξιτήριο και δύο εισαγωγές στο Νοσοκομείο Αναφοράς Αλεξ/πολης

Ένα νέο εξιτήριο το 55ο δόθηκε εχτές από το Νοσοκομείο Αναφοράς Αλεξανδρούπολης σε μια 36χρονη από το Αγίασμα Ροδόπης η οποία τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο.
Επίσης δυο νέα κρούσματα κορονοιού εισήχθησαν στο νοσοκομείο .Πρόκειται για δυο άνδρες, ηλικίας 58 και 72 ετών, από την πόλη της Ξάνθης και τον Εχίνο
Σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 19 άτομα, πέντε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και 14 στη Μονάδα Covid-19.

Παρατείνεται για πέντε ημέρες έως 30-06-2020 και ώρα 06 η καραντίνα στον Εχίνο
Παρατείνονται για διάστημα άλλων 4 ημερών τα μέτρα αυστηρής καραντίνας όλων των κατοίκων στον Εχίνο, για την αποφυγή της διασποράς της νόσου COVID-19.
Η παράταση της καραντίνας αυτή φέρνει σε πολύ δύσκολη κατάσταση τους κατοίκους του Εχίνου καθώς διατείνονται πως πλέον έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Σημειώνεται πως είναι τρίτη περίοδος καραντίνας που επιβάλλεται και είναι η εποχή που γίνονται πολλές αγροτικές εργασίες.
Το θέμα με τους ναυτεργάτες που εργάζονται σε ναυπηγεία στο εξωτερικό και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν, αν και αρνητικοί στον ιό, λύθηκε με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκου Εφραιμίδη και οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους.
Συνεχίζονται οι προληπτικές δειγματοληψίες για τον κορωνοϊό στην Κομοτηνή το διήμερο 25-26 Ιουνίου
Συνεχίζονται και σήμερα στην Κομοτηνή οι προληπτικές δειγματοληψίες για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού στο γενικό πληθυσμό από συνεργεία του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται,
Στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (πρώην Υγειονομικό – Υψηλάντου και Συμεωνίδη απέναντι από το ΙΚΑ)από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι
Στο 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής από τη 1 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
Προγραμματισμός νέων δειγματοληπτικών ελέγχων στην ΠΕ Ξάνθης
Στην Ξάνθη σήμερα δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν στα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης από 10.00 π.μ έως 15.00 μ.μ.και στο 3ο χλμ Ξάνθης Καβάλας το drive through-ντράϊβ θρου- συνεργείο από 12.00μ.μ. έως 16.00μ.μ.
Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στο 3ο χλμ Ξάνθης Καβάλας drive through –ντράιβ θρου-συνεργείο από 12.00μ.μ. έως 16.00μ.μ.

Κόμματα
Αναστολή τέλους επιτηδεύματος για Αγρότες και Αλιείς ζητάει ο Δ. Χαρίτου

Ο Βουλευτής Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου υποστηρίζει μαζί με άλλους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, το αίτημα αναστολής του τέλους επιτηδεύματος για συγκεκριμένες κατηγορίες αγροτών και αλιέων.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία να καταθέσει άμεσα τροπολογία για να εξαιρεθούν από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, όσοι ασκούν αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα.
Πρωτογενής τομέας
«Αίτημα άμεσης κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος για τον πρωτογενή τομέα»
Αίτημα άμεσης κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος για τον πρωτογενή τομέα, κατέθεσε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος ΑΜ-Θ, προς τους αρμόδιους Υπουργούς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκο Δημόπουλο, ο πρωτογενής τομέας μέχρι σήμερα δεν έχει στηριχθεί, ούτε με ένα ευρώ για τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Ωστόσο, κάποιοι κτηνοτρόφοι θα έχουν μία μικρή οικονομική στήριξη λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού στο προϊόν τους.
«Δυστυχώς για πολλούς από αυτούς, τα 650 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος, θα είναι περισσότερα από την ενίσχυση που θα εισπράξουν», τονίζει ο κ. Δημόπουλος.
Ο κορονοϊός «χτύπησε» και τους μελισσοκόμους στην Ξάνθη
Ο κορονοϊός χτύπησε και τους μελισσοκόμους της Ξάνθης, οι οποίοι βλέπουν τα αποθέματά τους μειώνονται κι αυτά μένουν απούλητα αφού ήταν κλειστές οι λαϊκές αγορές τις δύο τελευταίες εβδομάδες.
Αυτό που τους ενδιαφέρει τώρα, αφού χάθηκε η ανοιξιάτικη παραγωγή, είναι να μην χάσουν την καλοκαιρινή παραγωγή πευκόμελου που ξεκινά από 20 Ιουλίου έως τον Οκτώβριο: «Έχουμε καλή ποιότητα αλλά αυτό που πρέπει να ψάχνουν οι καταναλωτές είναι τον κωδικό του μελισσοκόμου», τονίζει ο πρώην πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού, Παναγιώτης Καραπαναγιωτίδης.
Επαγγελματίες
Α. Βαφειάδης: «Παράλογο που άνοιξε το τελωνείο των Κήπων μόνο για τους Έλληνες»
Παράλογο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ροδόπης, Ανέστης Βαφειάδης, το γεγονός πως από το Τελωνείο των Κήπων, μπορούν πλέον να περνούν και να επιστρέφουν πολίτες με Ελληνικό Διαβατήριο, όχι όμως Τούρκοι πολίτες από την Τουρκία προς την Ελλάδα.
«Μόνο οι Τούρκοι πολίτες που θα έκαναν κατανάλωση κουβαλούν τον κορονοϊό και όχι οι Έλληνες πολίτες που αγοράζουν από τα τουρκικά καταστήματα της Κεσσάνης;», αναρωτήθηκε ο κ. Βαφειάδης, ο οποίος υπογράμμισε πως θα κάνουν διαμαρτυρηθούν τις επόμενες μέρες στους αρμοδίους.
Αυτοδιοίκηση
Δωρεάν χώρο για λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ παραχωρεί ο Ντίνος Χαριτόπουλος
Πρόταση για παραχώρηση δωρεάν χώρου σε Ξυλαγανή και Μαρώνεια για την λειτουργία γραφείων του ΕΦΚΑ, μετά την κατάργηση των Ανταποκριτών του ΟΓΑ, έκανε μέσω της ΕΡΤ στον υποδιοικητή του Οργανισμού Τσαγκαρόπουλο, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος.
Επι πλέον ο κ. Χαριτόπουλος υπογράμμισε πως το οι Δημοτικοί Υπάλληλοι που εργάζονταν ως Ανταποκριτές του ΟΓΑ, από τα χρήματα που δαπανούσε ο οργανισμός μπορεί να γίνει εξοικονόμηση και να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας.

Θα λειτουργήσει η Λαϊκή το Σάββατο στην Ξάνθη- Παράταση των οριζόντιων μέτρων
Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε την παράταση των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, έως τις 3 Ιουλίου 2020.
Επιτρέπεται η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και γενικά η λειτουργία υπαίθριου εμπορίου, υπό τον περιορισμό ότι, οι πάγκοι των πωλητών θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους κατ΄ ελάχιστο δέκα μέτρα (10m).
Επίσης,
• Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού
• Υποχρεωτική είναι χρήση μάσκας, σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα.
ΑΜΕΑ
Στο πλαίσιο δράσεων του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ροδόπης για την προστασία από τον COVID-19, επισκέφθηκαν το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης, ο Γενικός Διευθυντής, Παναγιώτης Μπάρμπας και παρέδωσε αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, οινόπνευμα και ένα μηχάνημα υπέρυθρων για την μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος.
Εκπαίδευση
Το γυμνάσιο Αβδήρων τιμά τον μαθητή Ζήση Βαγγούση για την πρωτιά του στο διαγωνισμό YouSmile Awards
Με ανακοίνωση ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Αβδήρων συγχαίρουν τον μαθητή της Α΄ Γυμνασίου του σχολείου τους, Ζήση Βαγκούση για την κατάκτηση του 1ου βραβείου στην κατηγορία «Περιβάλλον» που διοργανώνονται από το Χαμόγελο του Παιδιού.
Στόχος των βραβείων αυτών είναι να αναδειχθούν πρωτοβουλίες και πράξεις μαθητών με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και οι οποίες αποτελούν έμπνευση για άλλα παιδιά και ενήλικες.
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Π.Α.Μ.-Θ.
Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στηλιτεύει με ανακοίνωσή της το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα που προκύπτει από το νέο νόμο στην Παιδεία και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα αναφέρει πως καταργούνται μαθήματα, μειώνονται ώρες από διδασκόμενα μαθήματα. Υποβαθμίζεται η όποια καλλιτεχνική εκπαίδευση υπήρχε και καταργούνται μαθήματα κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.
Ακόμα και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (πχ Γραμμικό και Ελεύθερο Σχέδιο) καταργούνται και οι μαθητές στρέφονται αποκλειστικά στα φροντιστήρια για να τα διδαχθούν.
Κινήματα
H ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης: Διαδηλώνουμε αντιρατσιστικά όπως όλος πλανήτης- Την Παρασκευή 26/6, 7μμ, Κεντρική Πλατεία Ξάνθης
H ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης οργανώνει αντιρατσιστική διαδήλωση την σήμερα στις 7μμ, Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται πως,
«Αυτή η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το κίνημα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες ενώ επιχειρεί να ποινικοποιήσει την αντιρατσιστική δράση των γιατρών και των εκπαιδευτικών με τις διώξεις του γιατρού Γιάννη Κούτρα στη Θεσσαλονίκη και του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ στην Ξάνθη.
Έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Θερινά εκπαιδευτικά τμήματα στο Ι.Θ.Τ.Π.
Θερινά εκπαιδευτικά τμήματα που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας εννιά ως δώδεκα ετών διοργανώνει από 7 ως 30 Ιουλίου (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη) το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη , με τις ενότητες:
Μακρινοί πολιτισμοί
Μικροί καλλιτέχνες
Ταξίδι στο διάστημα
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί για τα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας λόγω της πανδημίας.
Η υλοποίηση των εργαστηρίων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, υπουργείο παιδείας, ΕΟΔΥ, τεστ, νέα, καπη, αμκα, ξανθη, χλμ, drive, ιουνίου, συριζα, κορονοϊός, ελλαδα, εφκα, ογα, ΔΕΚΟ, αμεα, διαδηλωσεις, δραση, θεσσαλονικη, σχολεια, ert, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, Ημέρα του παιδιού, αλλαγη ωρας 2013, κρουσματα σημερα, αμκα μου, δημος ξανθης, κοινωνια, αποτελεσματα, βουλευτες, διαβατηριο, αμεα, δωρεαν, θεμα, ογα, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, τεστ, το χαμογελο του παιδιου, υπουργείο παιδείας, χαμογελο του παιδιου, ωρα, αγροτικη, εβδομαδες, γαντια, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δυναμη, δημος, δωδεκα, διημερο, δοθηκε, ευρω, εκπαιδευση, εμπνευση, ενημερωση, εξιτηριο, εποχη, ετων, ζηση, υπηρεσιες, θεσεις εργασιας, θετικο, υγειονομικο, ιδρυμα, καπη, κυβερνηση, λειτουργια, νεες θεσεις εργασιας, νικο, οινοπνευμα, ορια, παιδια, ποιοτητα, πρωι, σαββατο, σωματειο, τελωνειο, τουρκια, τριτη, υλοποιηση, φροντιστηρια, χαθηκε, χαμογελο, χλμ, ωρες, αγορες, δημητρης, δημοτικα, drive, δουλειες, υπουργειο, ιουνίου, νοσοκομειο, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα