Κ. Μάρκου: Βράβευση για τον κόουτς που δεν… ήξερε τι θα πει ήττα

21:51 24/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την άνοδο της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Πανσερραϊκού στην Α2 εθνική κατηγορία βραβεύτηκε ο Κώστας Μάρκου από το Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Ένας προπονητής που το όνομα του είναι συνυφασμένο με την «άνθιση» του Σερραϊκού γυναικείου μπάσκετ αλλά και τις επιτυχίες στον σχολικό αθλητισμό. Ο Κώστας Μάρκου υπηρετεί την προπονητική από το 1982, άνθρωπος χαμηλών τόνων με μεγάλη προσφορά, πανηγύρισε τέσσερις ανόδους με τις γυναικείες ομάδες μπάσκετ του ΑΟΣ

και του Πανσερραϊκού ενώ οδήγησε τρείς φορές σχολικές ομάδες σε τελική φάση Πανελληνίου πρωταθλήματος με μεγαλύτερη επιτυχία όταν κατέκτησε το 1991 με την ομάδα μπάσκετ του 3ου Γενικού Λυκείου Σερρών την 3η θέση στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στη Σμύρνη της Τουρκίας.

Τα πανηγύρια για την άνοδο του Πανσερραϊκού στην Α2

Η τελευταία άνοδος του Κώστα Μάρκου ήταν με την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πανσερραϊκού στην Α2 εθνική κατηγορία. Η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία και από το γεγονός ότι η ομάδα ολοκλήρωσε την χρονιά αήττητη σε πρωτάθλημα και μπαράζ (14 νίκες σε ισάριθμους αγώνες) ενώ ήταν αποτέλεσμα μιας προσπάθειας τεσσάρων ετών με τον Κώστα Μάρκου να αναλαμβάνει μια ομάδα από το μηδέν και να την οδηγεί στα «σαλόνια» του Ελληνικού γυναικείου μπάσκετ.

Αήττητη ολοκλήρωσε τη χρονιά η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πανσερραϊκού

Δυστυχώς όμως ο Σερραίος προπονητής δεν ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση για τη νέα χρονιά για να «απολαύσει» το νέκταρ της επιτυχίας του αλλά η δικαίωση ήρθε από τη γειτονική Δράμα που πριν από λίγες μέρες συμφώνησε με τον έμπειρο τεχνικό να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας (Τιτάνες Δράμας).

Η ομάδα μπάσκετ του 3ου Λυκείου Σερρών στην τρίτη θέση το 1991 στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στη Σμύρνη της ΤουρκίαςΤο όνομα του Κώστας Μάρκου είναι συνυφασμένο με την «άνθιση» του Σερραϊκού γυναικείου μπάσκετ.Η βράβευση του Κώστα Μάρκου από το Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης
Keywords
Τυχαία Θέματα