Κ. Ιγγλέζη: «Η Eldorado Gold εκβιάζει με απολύσεις εργαζομένων» (audio)

16:57 11/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που η κυβέρνηση άρχισε να ελέγχει την εταιρεία για τους περιβαλλοντικούς όρους της επένδυσης και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος» ανέφερε η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Προστασία του Περιβάλλοντος, βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη, σχολιάζοντας την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στη χώρα.

Αναφερόμενη στους εργαζόμενους έκανε λόγο για «εκβιασμό» από την πλευρά της εταιρείας η οποία ανακοίνωσε πως θα σταματήσει όλες τις δραστηριότητες της, πολλές από τις οποίες, σύμφωνα με την κ. Ιγγλέζη δεν εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη επένδυση.

Παράλληλα, στηλίτευσε το γεγονός πως στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση. «Θα περιμένει μια άλλη κυβέρνηση, προφανώς αυτή του Μητσοτάκη, που θα κάνει τα στραβά μάτια στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις για να συνεχίσει τη δράση της» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα