Κ. Γκούσης: Πάνω από 700 αναπληρωτές χρειάζονται τα Ιόνια

14:05 29/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πυρετωδώς εργάζονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου παιδείας αυτή την περίοδο με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς εκκρεμότητες, κατά το δυνατόν.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κώστα Γκούση τα βιβλία είναι στη θέση τους, στα σχολικά κτήρια έχουν γίνει οι δυνατές επισκευές ενώ η εκκρεμότητα με τις προσλήψεις

αναπληρωτών αναμένεται να καλυφθεί σύντομα. Η περιφερειακή διεύθυνση θα είναι έτοιμη σε δύο μέρες να δώσει στις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου το συγκεκριμένο αριθμό των αναπληρωτών που χρειάζεται η περιοχή μας. Το Υπουργείο θα ανακοινώσει τους διορισμούς στις 4 Σεπτέμβρη. Να σημειώσουμε πάντως ότι ο κος Κώστας Γκούσης δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας ότι θα απαιτηθούν περισσότεροι από 700 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για όλα τα Ιόνια νησιά. Δυστυχώς η δυσαναλογία μονίμων και αναπληρωτών είναι πολύ μεγάλη στην περιοχή μας και μάλιστα τόνισε ότι κάθε χρόνο αυξάνεται. Αυτό γίνεται εξαιτίας των μεταθέσεων και αποσπάσεων, εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια που δεν έχουν γίνει διορισμοί λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων .

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα