Κ. Χαριτόπουλος: «Στόχος στη Στροφή να μη νοσήσουν άλλοι – Αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας»

12:43 4/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκκληση να τηρηθούν με «θρησκευτική ευλάβεια» τα αυστηρά μέτρα του απαγορευτικού στον οικισμό Στροφή του Δήμου Αρριανών Ροδόπης απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος.

«Αυτό που πρέπει να έχουμε ως στόχο τώρα, είναι να μην νοσήσουν άλλοι συνάνθρωποί μας, να μην έχουμε νέες μολύνσεις, μέχρι να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο. Πώς θα γίνει αυτό; Να σταματήσουν όλες οι επισκέψεις και να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους. Να φορούν

οι κάτοικοι μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις, πλύσιμο χεριών σχολαστικό. Να προφυλαχθούν οι ηλικιωμένοι. Να μπουν σε οικειοθελή καραντίνα όσοι ήλθαν σε επαφή με κάποιον κάτοικο της Στροφής. Ήδη έχουμε και τον πρώτο νεκρό ασθενή», τόνισε ο κ. Χαριτόπουλος.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως η διασπορά που σημειώθηκε στον οικισμό Στροφή -ένας μικρός οικισμός σε ημιορεινή περιοχή, με λίγο περισσότερους από 300 κατοίκους- ας προβληματίσει για το τι θα μπορούσε να γίνει σε μια πόλη με μεγαλύτερο πληθυσμό, η οποία δεν είναι «απομονωμένη» λόγω γεωγραφίας όπως ένας ορεινός οικισμός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κ. Χαριτόπουλου, για την μεγάλη διασπορά ευθύνεται ένας αρραβώνας, ενώ οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως η περιοχή τους είναι πέρασμα παράτυπων μεταναστών και πως αυτοί τους μετέφεραν τον ιό.

Χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός πως δε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως ήταν προγραμματισμένο. Και αυτό επειδή οι παραγγελίες του εμβολίου της Pfizer/ΒioNTtech είναι πολλές και δεν προλαβαίνουν να τις καλύψουν. Ωστόσο, επανέλαβε πως τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται για καιρό ακόμη, για να μη γεμίζουν τα νοσοκομεία και μέχρι να ξεκινήσει η κάλυψη του εμβολίου, η οποία θα είναι σταδιακή, καθώς δεν εμβολιάζονται όλοι την ίδια μέρα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα