Ισπανία: Σύλληψη ράπερ για υβριστικά μηνύματα στο Twitter

13:49 16/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί την αλλαγή του νόμου που έχει ως αποτέλεσμα ποινές φυλάκισης που αφορούν στην  « ελευθερία της έκφρασης» που συχνά οδηγούν στη φυλακή καλλιτέχνες, μουσικούς, ηθοποιούς κλπ.

Ανταπόκριση από την Ισπανία: Δώρα ΜακρήΟ 32χρονος ράπερ Πάμπλο Χάσελ συνελήφθη σήμερα το πρωί στο πανεπιστήμιο της καταλανικής πόλης Γιέϊδα όπου είχε αναζητήσει καταφύγιο, κατηγορούμενος ότι εξύψωνε την τρομοκρατία και πρόσβαλε με ύβρεις την ισπανική μοναρχία. Είχε καταδικαστεί πριν ένα
μήνα σε 9 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή.Ήδη τις προηγούμενες ημέρες τουλάχιστον 200 διανοούμενοι και καλλιτέχνες υπέγραφαν μανιφέστο για τον αναχρονιστικό νόμο. Μεταξύ αυτών ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και ο Χαβιέρ Μπαρντέμ.Ο ίδιος είχε δηλώσει μετά την καταδίκη του ότι δεν θα παραδοθεί στην αστυνομία αλλά θα περιμένει η αστυνομία να τον συλλάβει. Από χθες το βράδυ είχε κλειστεί στην πρυτανεία του πανεπιστημίου της Γιέϊδα όπου οι φοιτητές είχαν αποκλείσει τον χώρο με θρανία και καρέκλες για να εμποδίσουν την αστυνομία. Τελικά η αστυνομία τον συνέλαβε και ο ίδιος δεν προέβαλε αντίσταση.Ο Χάσελ στο διάστημα 2014-2016 είχε ανεβάσει στο τουίτερ 64 μηνύματα με υβριστικό περιεχόμενο που οδήγησαν στην καταδίκη του.

Η αλλαγή του ποινικού κώδικα έχει καθυστερήσει λόγω της πανδημίας ισχυρίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή. Ίσως ο ράπερ Χάσελ να είναι ο τελευταίος καλλιτέχνης που οδηγείται στη φυλακή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα