Ισχυρή έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών

07:50 22/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε, στς 03:25 σήμερα, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.

Λίγο νωρίτερα, άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» και προειδοποίησε για την έκρηξη, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και στις 03:25 -την ώρα που είχαν πει- πραγματοποιήθηκε η έκρηξη,

η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν τζάμια και σε απέναντι κτίρια.

Σύμφωνα με μαρτυρία φύλακα του Εφετείου, ο οποίος μετά το τηλεφώνημα απομακρύνθηκε από την αστυνομία, τη βόμβα άφησαν δύο άγνωστοι μέσα σε μια τσάντα στην είσοδο του Εφετείου και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: «Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα» και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.

Συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν ξεκινήσει έρευνα στο σημείο της έκρηξης, ενώ στο σημείο βρίσκονται επίσης αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Βασίλης Χρονόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι συνήθως συμβολικές. Όπως είπε, ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν, σε τσάντα που τοποθετήθηκε στην είσοδο του κτιρίου από δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε πως οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις, ενώ στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί της αντιτρομοκρατικής.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα