«Ηρωικές Αφηγήσεις»

14:24 7/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο ήρωας είναι ένα σύμβολο. Η μορφή που ξεχωρίζει από το πλήθος οδηγώντας και εμπνέοντας, με πράξεις θάρρους και αυτοθυσίας μεγάλες και πολυσήμαντες. Σε αυτά τα πρόσωπα, που γίνονται αφορμή να γεννηθούν δυνατά μουσικά έργα, είναι αφιερωμένο το κοντσέρτο «Ηρωικές Αφηγήσεις» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία υποδέχεται ξανά στο πόντιουμ τον εκλεκτό Γερμανό αρχιμουσικό Φρανκ Μπέερμαν. Θα παρουσιαστούν συνθέσεις που μιλούν για υψηλά ιδεώδη και πανανθρώπινες αξίες, ξεκινώντας από την «Εισαγωγή «Έγκμοντ» έργο 84» του Λούντβιχ

Βαν Μπετόβεν, συνεχίζοντας με τα «Έξι τραγούδια για υψίφωνο και ορχήστρα, έργο 68 (Τραγούδια «Μπρεντάνο»)» του Ρίχαρντ Στράους, και ολοκληρώνοντας με την περίφημη «Συμφωνία αρ.3 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 55 «Ηρωική»», του Μπετόβεν. Τα αισθησιακά και υψηλών φωνητικών απαιτήσεων τραγούδια του Στράους σε ποίηση Κλέμενς Μπρεντάνο, ερμηνεύει η Γερμανίδα κολορατούρα σοπράνο, Γιούλια Μπάουερ.

Πρόγραμμα:

ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770 – 1827)

Έγκμοντ, Εισαγωγή, έργο 84

ΡΙΧΑΡΝΤ ΣΤΡΑΟΥΣ (1864 – 1949)

Έξι Τραγούδια για υψίφωνο και ορχήστρα, έργο 68 (Τραγούδια «Μπρεντάνο»)

An die Nacht (Στη νύχτα)Ich wollt’ ein Sträusslein binden (Ήθελα να φτιάξω μία ανθοδέσμη)Säusle, liebe Myrte! (Θρόισε, αγαπημένη μυρτιά!)Als mir dein Lied erklang (Όταν άκουσα το τραγούδι σου)Amor (Έρωτας)Lied der Frauen (Τραγούδι των γυναικών)

ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΌΒΕΝ (1770 – 1827)

Συμφωνία αρ. 3 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 55 «Ηρωική»

Allegro con brioMarcia funebre: Adagio assaiScherzo: Allegro vivaceFinale: Allegro molto

Φρανκ Μπέερμαν, Μουσική Διεύθυνση

Γιούλια Μπάουερ, Κολορατούρα Σοπράνο

«Ηρωικές Αφηγήσεις»

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου,20.30

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τιμές εισιτηρίων:

25€, 15€, 10€ και 5€ (εκπτωτικό)

Πληροφορίες:

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Τ. 210 7257601-3

www.koa.gr

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα