Ιρλανδία: Μήνυση κατά του Facebook από 14χρονη

17:44 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μήνυση κατά του δημοφιλούς ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, κατέθεσε πρόσφατα ένα 14χρονο κορίτσι από την Ιρλανδία, επειδή η εν λόγω υπηρεσία «επέτρεψε» την ανάρτηση μίας φωτογραφίας της κοπέλας, στην οποία η ίδια απεικονιζόταν γυμνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάρτηση της φωτογραφίας έγινε από άλλους χρήστες, ως πράξη εκδίκησης

απέναντι στην έφηβη, η οποία έχει καταθέσει μήνυση τόσο κατά του ιστοτόπου Facebook όσο και εναντίον του ατόμου που φέρεται πως ανήρτησε τη φωτογραφία. Οι δικηγόροι της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη διαμάχη είναι η πρώτη τέτοιους είδους στη Μεγάλη Βρετανία.

Το ανώτατο δικαστήριο του Μπέλφαστ απέρριψε τη Δευτέρα την προσπάθεια του Facebook να διαγράψει τους ισχυρισμούς του κοριτσιού. Η φωτογραφία της κοπέλας είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα περισσότερες από μια φορές, μεταξύ Νοεμβρίου του 2014 και Ιανουαρίου του 2016. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, η νομική ομάδα της νεαρής υποστηρίζει ότι το Facebook είχε τη δυνατότητα να αποτρέψει την αναδημοσίευση της φωτογραφίας, κάνοντας χρήση μιας υπηρεσίας εντοπισμού για την αναγνώριση της εικόνας στην κοινότητα της ιστοσελίδας. Η υπόθεση κατά του Facebook και η αγωγή κατά του άνδρα, που φέρεται πως ανήρτησε για πρώτη φορά τη φωτογραφία θα εκδικαστούν σε δικαστήριο του Μπέλφαστ πιθανόν μέσα στο τρέχον έτος.

Ο δικηγόρος της έφηβης, το όνομα της οποίας δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας της, δήλωσε ότι η ανάρτηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας μπορεί να παρομοιαστεί με πράξη παιδικής κακοποίησης. Η 14χρονη επιδιώκει αποζημίωση για κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων, αμέλεια και παράβαση του νόμου περί Προστασίας των Δεδομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα