Τίτλοι Περιφέρειας 29-7-16

15:56 29/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι τελευταίες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

Πάτρα

Στην οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.

Ηράκλειο

Τις 300 έχουν φτάσει οι πυρκαγιές στην ανατολική Κρήτη από τις αρχές του χρόνου, με την καμένη έκταση να έχει ήδη φθάσει στα επίπεδα της περσινής συνολικής αποτεφρωμένης γης. Χθες,

μια νέα φωτιά στο Μαρδάτι Λασιθίου, έκαψε 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Καρδίτσα

Πυρκαγιά που ξέσπασε στον οικισμό του Αγίου Παντελεήμονα Καρδίτσας, απείλησε σπίτια και αποθήκες, αφού οι πύρινες φλόγες έφτασαν τα 150 μέτρα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού πρώτα έκαψε ολοσχερώς μια αποθήκη γεμάτη με τριφύλλι, μελίσσια και 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Ιωάννινα

Με 11 νέα ασθενοφόρα ενισχύεται το ΕΚΑΒ στην Ήπειρο προκειμένου να καλυφθούν οι πρόσθετες ανάγκες λόγω της λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων. Στη σημερινή εκδήλωση της παραλαβής και παράδοσης θα παραστεί και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ορεστιάδα

1.063 κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης στην παραλία του οικισμού Αρίστεινου.

Καβάλα

Ομόφωνα αθωώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παγγαίου Καβάλας στη δίκη για το πόθεν έσχες και την καθυστερημένη υποβολή των δηλώσεων.

Τρίπολη

Με επιστολή του προς τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ανακοίνωσε εκ μέρους της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής την αποδοχή της απόφασης του Φορέα, να κάνει αποδεκτό τον αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Πελοποννήσου και την ανάπτυξη τοπικών μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων.

Πύργος

Από την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας δόθηκε το σήμα για την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Μέχρι τώρα ελάχιστοι δήμοι είχαν υποβάλει προτάσεις.

Κέρκυρα

Πρόσκληση για ρύθμιση οφειλών απηύθυνε χθες η ΔΕΗ προς τους Κερκυραίους καταναλωτές. Χρωστάει το 40% των Κερκυραίων καταναλωτών, 42 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Ρόδος

Εκτεταμένες παρεμβάσεις που προστατεύουν, αναδεικνύουν και αξιοποιούν την Ακρόπολη της Ρόδου μέσα από τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αρχαιολογικού πάρκου, δρομολογεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» και τη διάθεση 1.600.000 ευρώ.

Κομοτηνή

Η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου και οι εξελίξεις στη γείτονα χώρα, ανακόπτουν την πολύ μεγάλη αύξηση Τούρκων τουριστών στη Θράκη. Μικρή μείωση στις διανυκτερεύσεις των τουριστών 10 με 15% σημειώνεται στα ξενοδοχεία της Ροδόπης.

Χανιά

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Δυτικής Κρήτης. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι Βρετανοί με ποσοστό αύξησης 34%, «κερδίζοντας» την τρίτη θέση από τους Δανούς και πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής τους Νορβηγούς και Σουηδούς.

Ζάκυνθος

Συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο τέσσερις Σέρβοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε Άγγλο υπήκοο, υπάλληλο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Βόλος

Τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα Αγχιάλου καθώς συμπληρώνονται 110 χρόνια από τα γεγονότα στην Ανατολική Ρωμυλία.

Λάρισα

Τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων, τη σημαία της Ελλάδας αλλά και της Βραζιλίας θα υψώσουν αύριο στην κορυφή του Ολύμπου, ορειβάτες από την Ελασσόνα, με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κοζάνη

Συναυλία σήμερα με τους BAiLdSA και αύριο με του Μanitarock και τις αδελφές Κυριακίδη, και μουσική με Dj’s την Κυριακή, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Γιαγκούλεια river spirit 2016», που πραγματοποιείται στο Νησί Γρεβενών για 14η συνεχή χρονιά, στις όχθες του Αλιάκμονα ποταμού.

Σέρρες

Παράσταση με το έργο « Τρωάδες» του Ευριπίδη θα δώσει η θεατρική ομάδα Νέου Πετριτσίου στο θερινό θεατράκι Σερρών, σήμερα στις 9.15 το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα