Ιπποκράτειο: Η «χρυσή πεντάδα» των νοσηλευτών δίνει τη μάχη στο πλευρό των συναδέλφων τους

11:47 19/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Βγαίνουν στην «πρώτη γραμμή της μάχης» και ζητούν από όλους τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να εφαρμόσουν πιστά το τρίπτυχο: «Πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων». Ο λόγος για τις τέσσερις νοσηλεύτριες και τον ένα νοσηλευτή, που μετά από κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα συνδράμουν τους συναδέλφους τους, που πιέζονται ήδη ασφυκτικά, βρίσκονται από σήμερα το πρωί στο Ιπποκράτειο

Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Ήταν κάτι, που πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, ότι έπρεπε να γίνει. Εμείς είμαστε ειδικευμένοι για ΜΕΘ Covid, στην Κομοτηνή δεν λειτουργεί ΜΕΘ Covid, οπότε το αποφασίσαμε αμέσως, οι συνάδελφοί μας στη Θεσσαλονίκη δοκιμάζονται σκληρά.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η κα Χρύσα Φλώρου μια εκ της «χρυσής πεντάδας» των νοσηλευτών που «βγάζει» την Κομοτηνή στην «πρώτη γραμμή της μάχης» ενάντια στον κορονοϊο, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης σε μια δύσκολη στιγμή ειδικά για την συμπρωτεύουσα.

Και οι πέντε ειδικευμένοι νοσηλευτές για ΜΕΘ Covid θα παραμείνουν στο Ιπποκράτειο μέχρι το τέλος του μήνα. Προσελήφθησαν τον Απρίλιο ως Επικουρικοί με δίχρονη σύμβαση. «Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;» ρωτήσαμε την κα Φλώρου; «Είναι κρίσιμες οι στιγμές οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε το υγειονομικό προσωπικό», απάντησε σημειώνοντας, πως «πάντα υπάρχει η σκέψη στις οικογένειες, στα σπίτια και στα παιδιά που αφέθηκαν πίσω, καθώς ο φόβος για τον κορονοϊό είναι μεγάλος.»

«Με την ευχή όταν τελειώσει αυτή η «μάχη» το Υπουργείο Υγείας να μην ξεχάσει την συνεισφορά όλων των Επικουρικών, γιατρών και νοσηλευτών», οι τέσσερις νοσηλεύτριες και ο ένας νοσηλευτής από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής ρίχτηκαν ήδη στη «μάχη» γνωρίζοντας καλά «πόσο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι καθώς ο ιός επιτίθεται αδιάκριτα,αμείλικτα, σαρωτικά…»

Φώτο: Ιπποκράτειο

Ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιπποκράτειο,ippokrateio