Δ. Πύργου: 30% αυξημένοι οι θάνατοι που δεν οφείλονται στην Covid-19

11:16 19/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησαν οι δήμαρχοι Πύργου και Αμαλιάδας παρατέθηκαν στοιχεία από τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, που έδειχναν αύξηση στην περιοχή κατά 30% των θανάτων οι οποίοι δεν οφείλονται στην Covid-19 αλλά σε άλλες ασθένειες.

Επειδή κάποιοι έσπευσαν να διαψεύσουν αυτά τα στοιχεία παραθέτοντας νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ που αναφέρονται στη γενικότερη καταγραφή θανάτων σε όλη την Ελλάδα,

ο Δήμος Πύργου διευκρινίζει -κατέχοντας τις καταγραφές του Ληξιαρχείου Πύργου ότι στις δημοτικές ενότητες Πύργου-Ωλένης και Ιάρδανου κατά τον τρίτο και τέταρτο μήνα του 2019 οι θάνατοι ήταν 97. Τους αντίστοιχους μήνες -τρίτο και τέταρτο του 2020 οι θάνατοι ανήλθαν στους 135 και κανένας από αυτούς δεν προήλθε από κορονοϊό. Παρατηρήθηκε, δηλαδή, βάσει των στοιχείων αύξηση περίπου της τάξης του 30%. Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στη διάθεση του Ληξιαρχείου Πύργου και του Δήμου.

Όπως είχε επισημάνει ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της άμεσης στελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Πύργου, «οι φετινοί θάνατοι συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά είναι αυξημένοι κατά 30%. Όχι από κορωνοϊό αλλά από άλλες παθολογικές αιτίες γιατί δεν πήγαινε ο κόσμος στο νοσοκομείο. Επειδή το νοσοκομείο είτε δεν μπορούσε να τους βοηθήσει γιατί είχε προσανατολιστεί όλη του η λειτουργία σε πάσχοντες από covid 19 είτε από φόβο να μην κολλήσουν».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα