ΗΠΑ-Μινεάπολις: Στις φλόγες παραδόθηκε Αστυνομικό Τμήμα -Διαδηλώσεις και εκτεταμένες ταραχές για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζ. Φλόιντ

07:25 29/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται για τρίτη νύχτα οι ταραχές μετά τη δολοφονία του άοπλου 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ την περασμένη Δευτέρα από αστυνομικούς ως αποτέλεσμα αναίτιας ρατσιστικής βίας κατά τη σύλληψή του. Το αστυνομικό τμήμα όπου πιστεύεται ότι εργάζονταν οι 4 αστυνομικοί που ευθύνονται για το θάνατό του παραδόθηκε στις φλόγες πολιορκημένο από το οργισμένο πλήθος.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το κτήριο.

Οι αρχές της Μινεάπολις ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσονται 500 μέλη της Εθνοφρουράς τα οποία αυτήν την ώρα κατευθύνονται στην περιοχή.

dir="ltr" lang="en">We have activated more than 500 soldiers to St. Paul, Minneapolis and surrounding communities. Our mission is to protect life, preserve property and the right to peacefully demonstrate. A key objective is to ensure fire departments are able to respond to calls.

— MN National Guard (@MNNationalGuard) May 29, 2020

Βίντεο από την ώρα που οι αστυνομικοί εκκενώνουν το κτήριο κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

The moment Minneapolis police retreated from the 3rd precinct – which is now on fire. pic.twitter.com/yLpSzIVH5e

— Spinal Fluid on Tap (@Paddy21X) May 29, 2020

Σύμφωνα με το CNN υπάρχει ένα νεκρός από πυροβολισμό, κοντά στο σημείο των διαδηλώσεων, οι συνθήκες θανάτου του οποίου είναι υπό διερεύνηση.

Από χθες αστυνομικοί είχαν στήσει φράγματα για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν δημιουργήσει δικά τους αυτοσχέδια οδοφράγματα.

Οι ταραχές συνεχίζονταν όλη νύχτα με αστυνομικούς, ακόμα και ακροβολισμένους σε στέγες γειτονικών κτιρίων, να κάνουν χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων κρότου και τους διαδηλωτές να ρίχνουν πέτρες, μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα. Υπήρξαν επίσης αναφορές για λεηλασίες καταστημάτων.

Υπήρξαν επίσης διαδηλώσεις στο Σικάγο, το Λος Άντζελες και το Μέμφις, όπου από την περιοχή του Κεντάκι έρχονται πληροφορίες για εκτεταμένα επεισόδια και πυροβολισμούς.

BREAKING: Gunfire rings out during #GeorgeFloyd protest in Louisville, Kentucky; victims reported — more to come

pic.twitter.com/dQG6ZapIbW

— Breaking911 (@Breaking911) May 29, 2020

Οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση αποπέμφθηκαν την Τρίτη από το σώμα, αλλά παραμένουν ελεύθεροι όσο παραμένει ανοικτή η έρευνα. Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εναντίον τους.

Σχετική είδηση: Δεύτερη νύχτα συγκρούσεων στη Μινεάπολη για τον θάνατο του Αφροαμερικανού απο αστυνομικούς (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > ΕΡΤ
ΗΠΑ, Φλέγεται, Μινεάπολις-Διαδηλώσεις, Αφροαμερικανού Τζ, Φλόιντ,ipa, flegetai, mineapolis-diadiloseis, afroamerikanou tz, floint