ΗΠΑ: Ανίσχυρα τα αντιβιοτικά σε εντερο-βακτήριο / Για το τέλος της ιατρικής προειδοποιεί ο Κάμερον

12:03 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

H Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας, επιβεβαιώνει ότι το ισχυρότερο για λοιμώξεις του ουροποιητικού αντιβιοτικό δεν προστάτευσε 49χρονη ασθενή από νέο στέλεχος του βακτηρίου E.coli.

«Βακτήριο-εφιάλτη που ίσως δώσει την χαριστική βολή στα αντιβιοτικά» , χαρακτηρίζουν ειδικοί το νέο επικίνδυνο στέλεχος του E. coli, αποδίδοντας σε «γενετικές αλλαγές», την ανθεκτικότητα του στο αντιβιοτικό που ονομάζεται κολιστίνη. Το φάρμακο που έχει επικίνδυνες παρενέργειες, χορηγήθηκε ως έσχατη λύση,

σε 49χρονη ασθενή από την Πενσυλβάνια, αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, στις ΗΠΑ κάθε χρόνο πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι μολύνονται από μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και ετησίως χάνονται τουλάχιστον 20.000 ζωές.

Ντ.Κάμερον: Ανθρωποι πεθαίνουν επειδή τα αντιβιοτικά δεν είναι δραστικά

«Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα αντιβιοτικά έχουν σταματήσει να είναι δραστικά, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από απλές λοιμώξεις ή από ασθένειες όπως η φυματίωση, ο τέτανος, η σηψαιμία, λοιμώξεις που δεν θα έπρεπε να μεταφράζονται σε θανατική καταδίκη», δήλωσε ο Bρετανός πρωθυπουργός, από την Ιαπωνία, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο της Ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G7).

Ο Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τους ηγέτες της Ομάδας G7 να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στον περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών και στην επιβράβευση των φαρμακοβιομηχανιών που αναπτύσσουν νέα σκευάσματα , τομέα στον οποίο η Βρετανία ανακοίνωσε ότι επενδύει εκατομμύρια δολάρια.

«Εάν δεν κάνουμε τίποτε, αυτό θα σημάνει καίριο πλήγμα για την παγκόσμια οικονομία ύψους 100 τρισεκατομμυρίων και το τέλος της ιατρικής όπως την ξέρουμε», προειδοποίησε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

ΠΗΓΗ:REUTERS

The post ΗΠΑ: Ανίσχυρα τα αντιβιοτικά σε εντερο-βακτήριο / Για το τέλος της ιατρικής προειδοποιεί ο Κάμερον appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα