Κομοτηνή:Έρχονται νέα οκτάμηνα και πλαίσιο για Κοινωνική Οικονομία

11:21 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας από πλευράς της κυβέρνησης, μέσα από την ενεργοποίηση του νομικού πλαισίου για την κοινωνική οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση, έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Ξάνθη.
Η κ. Αντωνοπούλου ανήγγειλε πως τα νέα οκτάμηνα θα ανακοινωθούν

από τον ερχόμενο Ιούνιο, για τα οποία έχει υπάρξει μέριμνα για απασχόληση στον τομέα που προσλήφθηκαν τα άτομα και όχι απλά να καλύπτουν κενές θέσεις.
Για το την Κοινωνική Οικονομία ανέφερε πως το νομοσχέδιο θα βγει σε διαβούλευση τον Ιούνιο και θα ψηφισθεί μέσα στον Ιούλιο. Μάλιστα προωθείται και η δομή στήριξης σε κάθε περιφέρεια για ενημέρωση επιχειρήσεων για την κοινωνική οικονομία. Ανέφερε δε πως προχωρά και ο Αναπτυξιακός Νόμος, οποίος κάνει μνεία στις διατάξεις του και για την Κοινωνική οικονομία.
Σε καλό δρόμο βρίσκεται και το νομικό πλαίσιο για τα σχήματα της Αυτοδιαχείρισης, το οποίο όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου ακουμπά στον πτωχευτικό κώδικα και δέουσα σημασία θα δοθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων.
«Η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στη φωνή της κοινωνίας υποχρεούται να δημιουργήσει το νομικό πλαίσιο και αυτό θα κάνουμε. Ήδη μιλάμε με υπουργούς και κινήματα της Γαλλίας και της Ιταλίας που υπάρχουν τέτοια εγχειρήματα και χαράζουμε τη δική μας πορεία στο πλαίσιο πάντα του ευρωπαϊκού δικαίου», σημείωσε καταλήγοντας και εκφράζοντας την θετική έκπληξή της για την γνώση του θέματος από πλευράς ΕΡΑ Κομοτηνής .

The post Κομοτηνή:Έρχονται νέα οκτάμηνα και πλαίσιο για Κοινωνική Οικονομία appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα