Ιωάννινα: Δηλώσεις Καχριμάνη – Ελισάφ για την κατάσταση στα Νοσοκομεία της Ηπείρου

09:14 5/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Ιωάννινα μετά την επιβεβαίωση των πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού σε Οίκο Ευγηρίας αναφέρθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωϋσής Ελισάφ.
Ο Περιφερειάρχης όπως και ο Δήμαρχος σημείωσαν ότι η εκδήλωση των πολλών κρουσμάτων στον Ιδιωτικό Οίκο Ευγηρίας είναι εκείνη που ανέτρεψε την κατάσταση στα νοσοκομεία της Ηπείρου, προσθέτοντας ότι γίνονται προσπάθειες για

αναζήτηση κατάλληλων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα μπορούν να φιλοξενούν ασυμπτωματικούς ασθενείς. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης ήδη έχει εξεταστεί το κτίριο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) που δεν έχει λειτουργήσει από την ημέρα κατασκευής του, στο οποίο όμως απαιτούνται συμπληρωματικές παρεμβάσεις για να γίνει λειτουργικό.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν για την τήρηση των μέτρων σε οίκους ευγηρίας και σε κλειστές γενικά δομές, επισημαίνοντας την ανάγκη να αξιοποιηθούν όλα τα νοσοκομεία για την νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα