Αν. Μακεδονία: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού

09:04 5/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, καταγράφηκε χθες στην Ανατολική Μακεδονία. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 57 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και 85 στη Δράμα όπου σήμερα ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει μαζική δωρεάν δειγματοληψία με rapid test.

Όποιος πολίτης επιθυμεί μπορεί να προσέλθει στην

πλατεία Ελευθερίας, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να κάνει το τεστ. Απαραίτητο είναι να γνωρίζει τον αριθμό του ΑΜΚΑ του, να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας, να κρατά τις αποστάσεις και να φοράει μάσκα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στο πλαίσιο της εθνικής κινητοποίησης για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού και τη θωράκιση της υγείας τόσο των πολιτών, όσο και των υπαλλήλων που εργάζονται στις Υπηρεσίες της, αποφάσισε πως στο κεντρικό της κτήριο, οι πολίτες, στο εξής, θα εισέρχονται μόνο από την είσοδο επί της 1ης Ιουλίου, θα γίνεται θερμομέτρηση, καταγραφή των στοιχείων τους και χρήση αντισηπτικού χεριών. Επιπλέον οι πολίτες που εισέρχονται στις Υπηρεσίες μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, θα πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα προσώπου και να εισέρχονται ένας σε κάθε γραφείο.

Μετά τη Δράμα από σήμερα και τα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας θα ανοίγουν στις 10 το πρωί ενώ έχουν κλείσει οι παιδικές χαρές στο πάρκο Φαλήρου και την Καλαμίτσα.

Την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 σε μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος, ανακοίνωσε η ΠΑΕ AO Καβάλα 1965. Το μέλος ήδη έχει απομονωθεί με την έναρξη των συμπτωμάτων και θα τηρηθεί ότι προβλέπεται σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και ύστερα από τις συστάσεις των γιατρών της ομάδας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα