Ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στο Τορόντο – Σύγχυση για τον αριθμό των θυμάτων (video)

21:50 23/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα ημιφορτηγό παρέσυρε περίπου 10 πεζούς στο Τορόντο, ανέφερε η αστυνομία της πόλης. Ο οδηγός του ημιφορτηγού συνελήφθη, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες για την ηλικία, το φύλο ή το πιθανό κίνητρό του. Σύγχυση υπάρχει για τον αριθμό των θυμάτων. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές, οι οποίες έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Οι αρχές

της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά ανέφεραν αρχικά ότι έχουν τραυματιστεί οκτώ έως δέκα άνθρωποι. Στη συνέχεια όμως ανακοίνωσαν ότι είναι ασαφές το πόσα ακριβώς είναι τα θύματα, καθώς και το πόσο σοβαρά είναι τα τραύματά τους.

«Είναι πολύ νωρίς να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των πεζών που παρασύρθηκαν ή την έκταση των τραυμάτων τους» ήταν το μήνυμα που ανάρτησε η αστυνομία στο Twitter.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Toronto Star, γύρω στη 13:30, τοπική ώρα, το λευκό φορτηγάκι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε οκτώ έως δέκα άτομα στην οδό Γιόνγκ, κοντά στη λεωφόρο Φιντς, ενώ σύμφωνα με το CBC, το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη Γραμμή 1, βορείως της Οδού Σέπαρντ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ενημερώνεται και παρακολουθεί την κατάσταση.

Our thoughts are with all those affected by the terrible incident at Yonge and Finch in Toronto. Thank you to the first responders working at the scene – we're monitoring the situation closely.

Justin Trudeau (@JustinTrudeau) April 23, 2018

Το περιστατικό σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7.

Keywords
Τυχαία Θέματα