Χανιά: Προβληματισμός και αναμονή για την πολιτική της Fraport (audio)

20:52 23/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Προβληματισμός, σκεπτικισμός, συγκρατημένη αισιοδοξία.. Με διαφορετική ματιά αποτιμούν αυτοδιοικητικοί του Νομού, την συνάντηση Δημάρχων, Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου του ΕΒΕΧ, με αντιπροσωπεία της γερμανικής κοινοπραξίας Fraport.

Σε συνεντεύξεις τους στην ΕΡΤ Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, αναφέρθηκαν στην επίμαχη συνάντηση που στόχο είχε να διασφαλιστεί η δωδεκάμηνη άφιξη

επισκεπτών στην Δυτική Κρήτη μέσω του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης», να μην υπάρξει πτώση της ανεξάρτητης κίνησης επισκεπτών μέσω των φθηνών αεροπορικών εταιρειών και να μην κυριαρχήσει το «all inclusive» ή αλλιώς ο μαζικός βιομηχανικός τουρισμός με το βραχιολάκι, που ελάχιστα αποδίδει στην τοπική οικονομία.

Περιμένουμε τη γραπτή απάντηση της Fraport, τόνισε ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της συνάντησης, διατηρώντας παράλληλα τις επιφυλάξεις του ως προς την αναθεωρητική πολιτική της γερμανικής κοινοπραξίας. Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων τόνισε ότι η Fraport θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να αποφασίζει μονομερώς και κεκλεισμένων των θυρών, αφήνοντας έξω θεσμούς και τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, επέρριψε ευθέως ευθύνες στην Ryanair για την αποχώρησή της, ισχυρίστηκε ότι οι ακραίες φωνές δεν διασφαλίζουν την επίλυση των όποιων προβλημάτων, ενώ παράλληλα, επεσήμανε ότι η αύξηση των επισκεπτών είναι και συνευθύνη της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, που θα πρέπει να βελτιώσουν τις υποδομές.

Εξαιρετικά επιφυλακτικός για την ανταπόκριση της Frapot στο υπόμνημα που κατέθεσαν στην συνάντηση της Παρασκευής οι φορείς που συμμετείχαν, δήλωσε ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι η φετινή καλοκαιρινή περίοδος έχει χαθεί, ενώ θα πρέπει να υπάρξει τώρα σχεδιασμός για την κάλυψης των αναγκών της Δυτικής Κρήτης για τη χειμερινή περίοδο. Ο πιο προνομιούχος και σταθερός συνομιλητής της γερμανικής κοινοπραξίας είναι ο Σύλλογος Ξενοδόχων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλανδράκης.

Ακούστε τις συνεντεύξεις τους:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα