Ο Αναστ.Μαρίνος για τους…«Πινόκιο» του ΦοΔΣΑ

13:14 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι… Πινόκιο του Συνδέσμου Καθαριότητας βγήκαν από το καβούκι τους, ακολουθώντας την προσφιλή τους τακτική που δεν είναι άλλη από το λένε ψέματα στους Ζακυνθινούς», υποστηρίζει με νέα ανακοίνωσή-απάντηση στη Δημοτική Αρχή, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αλυκών και νυν ανεξάρτητος σύμβουλος Ζακύνθου Αναστ.Μαρίνος.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Ως γνήσιοι απόγονοι του Αίσωπου, οι εκπαιδευμένοι στα παραμύθια «κύριοι» του ΦοΔΣΑ αποφάσισαν να μου κάνουν προσωπική επίθεση, διότι τους έχει «τσούξει» το γεγονός

πως απεκάλυψα με φωτογραφικά ντοκουμέντα τη συνάντηση που έγινε στην Πολωνική Πρεσβεία για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη ρηξικέλευθη πρόταση που κατέθεσαν εκπρόσωποι εταιρείας, οι οποίοι θα παίρνουν τα απορρίμματα του νησιού χωρίς ο Δήμος και κατ´ επέκταση οι Ζακυνθινοί να χρεώνονται ούτε ένα ευρώ.

Αυτό όμως στους ψεύτες του ΦοΔΣΑ δεν αρέσει. Δεν υπάρχει βλέπετε πακτωλός χρημάτων να διαχειριστούν. Είναι μια λύση που δεν περιλαμβάνει το «τζόκερ» των 18 εκ. ευρώ του Λίβα, το οποίο ονειρεύονται να «πιάσουν» από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Μετά το ξεμπρόστιασμα που τους έκανα με το φωτογραφικό υλικό, παραδέχονται πως έγινε η συνάντηση στην Πολωνική Πρεσβεία (πως να κάνουν και αλλιώς;), αλλά ισχυρίζονται πως πήγαν εκεί για τα… αγροτικά προϊόντα. Ουδέν ψευδέστερον!

Οι κ.κ. Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς (Αναπληρωτής Δήμαρχος), Νίκος Πέττας (Αντιπρόεδρος ΦοΔΣΑ) και Κώστας Κόκορης (πρόεδρος ΔΕΥΑΖ), μαζί με εμένα και εκπροσώπους του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Σταύρου Κοντονή, άκουσαν την πρόταση για τα απορρίμματα και ο πρώτος ανέφερε πως «αν ήταν στο χέρι μου θα υπέγραφα συμφωνητικό συνεργασίας… χθες».

Στην ανακοίνωση του ο ΦοΔΣΑ αυτοδιαψεύδεται. Διότι ενώ αρχικά λέει πως θέμα συζήτησης ήταν τα αγροτικά προϊόντα, στη συνέχεια παραδέχεται πως κουβεντιάστηκε και το θέμα των απορριμμάτων! Τους κατανοώ πλήρως. Τους έχει πιάσει πανικός και κρύος ιδρώτας. Είναι στα σχοινιά, αφού δεν μπορούν να δικαιολογήσουν στη Ζακυνθινή κοινωνία πως γίνεται να μη δέχονται μια οικονομικά συμφέρουσα πρόταση για τον τόπο μας και να επιλέγουν την κοστοβόρα και περιβαλλοντικά καταστροφική λύση των 18 εκ. ευρώ του «Λίβα».

Τα τρία στελέχη της Δημοτικής Αρχής έφυγαν από την Πολωνική Πρεσβεία με την υπόσχεση πως θα κατέβουν στη Ζάκυνθο να ενημερώσουν τον Δήμαρχο για την πρόταση και σε μία εβδομάδα θα έδιναν απάντηση, ενώ οι εκπρόσωποι της εταιρείας τους είπαν ότι αν θέλουν μπορούν να ταξιδέψουν τσάμπα στην Πολωνία και να δουν πως λειτουργεί το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα απορρίμματα που υπάρχει εκεί. Ακόμη περιμένουν την απάντηση. Αλήθεια, γιατί δεν ταξιδεύουν στην Πολωνία για να ξεστραβωθούν και να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών στη Ζάκυνθο για ΠΑΝΤΑ;

Επειδή οι ψεύτες τον πρώτο χρόνο χαίρονται και επειδή ο κάθε κατεργάρης πρέπει να πηγαίνει στον… πάγκο του, τους διαμηνύω πως σε λίγα 24ωρα οι Ζακυνθινοί θα ενημερωθούν πλήρως για την πρόταση που κατατέθηκε στην Πολωνική Πρεσβεία.

Και τότε θα δούμε που θα κρυφτούν… οι Πινόκιο του ΦοΔΣΑ που τολμούν να βγάζουν ανακοινώσεις γεμάτες ψέματα. Αν γινόταν Ολυμπιάδα αναληθειών, η διοίκηση του ΦοΔΣΑ θα έπαιρνε χρυσό μετάλλιο!

Το σκοτάδι δεν κέρδισε ποτέ το φως! Και αυτοί μόνο σκοταδισμό έχουν φέρει κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Εξάλλου, ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που έχω ζητήσει από τρεις Υπουργούς είναι στο… δρόμο! Δεν γλιτώνουν!».

Επίσης, ο κ.Μαρίνος, επισημαίνει ότι:

«Υ.Γ 1.: Στη φωτογραφία που καταθέτω φαίνεται ξεκάθαρα πως οι κ.κ. Μπαλιακράς, Πέττας και Κόκορης κάθε άλλο παρά ως Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών παρευρέθηκαν, αφού δίπλα στα ονόματά τους έγραψαν τις πολιτικές τους ιδιότητες (Αναπληρωτής Δήμαρχος, Αντιπρόεδρος ΦοΔΣΑ και πρόεδρος ΔΕΥΑΖ).

Υ.Γ. 2: Μετά από όλα αυτά περιμένω πλέον την τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος ήταν και αυτός που μου ζήτησε να προγραμματίσω το ραντεβού για τα απορρίμματα στην Πολωνική Πρεσβεία, μέσω της Γραμματέως του.

Υ.Γ. 3: Για να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια στους Ζακυνθινούς για το πως έγινε το ραντεβού και τι συζητήθηκε για τα απορρίμματα, καθώς και για τα τηλεφωνήματα που δέχθηκα από τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ για την εξαιρετική πρόταση των Πολωνών, εγώ δέχομαι να ανοίξουν οι τηλεφωνικές μου συνδιαλέξεις. Αυτοί θα έκαναν το ίδιο;

Υ.Γ. 4: Επειδή από τον κ. Μπαλιακρά και τον κ. Πέττα δεν περιμένω να πουν την αλήθεια, ζητώ από τον κ. Κόκορη να τα πει αυτός. Σε διαφορετική περίπτωση θα αιτηθώ οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο και για τη ΔΕΥΑΖ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μάθουν οι Ζακυνθινοί γιατί λένε το νερό νεράκι μέσα στο καλοκαίρι…».

Keywords
Τυχαία Θέματα