Ηλεία: Νέα εστία σε Λάσδικα – Προληπτική εκκένωση για Λάλα και Νεμούτα

16:20 10/8/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα φωτιά στην Ηλεία κοντά στον οικισμό Λάσδικα και πολλές αναζωπυρώσεις σε Μηλιές, Λάλα, Νεμούτα που τέθηκαν υπό έλεγχο προς το παρόν. Δυνατοί άνεμοι και συνεχείς ρίψεις από αεροσκάφη. Ζητήθηκε προληπτική εκκένωση για Λάλα, Δούκα και Νεμούτα.

Σε θέση μάχης για τις αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται σε σημεία απ’ όπου έχει περάσει η φωτιά, κυρίως σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία.

Οι περισσότερες από τις αναζωπυρώσεις γίνονται κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.



Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού στην Ηλεία δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 313 πυροσβέστες με 101 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε 116.717 στρέμματα ανέρχεται η καμένη γη που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και στις περιοχές Κολυρίου, Λαμπετίου και Βαρβάσαινας, σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε ο Δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ηλεία: Νέα εστία σε Λάσδικα – Προληπτική εκκένωση για Λάλα και Νεμούτα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα