Ικαρία: Μια ευκαιρία, ενάντια στην θαλάσσια ρύπανση από τα πλαστικά σκουπίδια

12:21 8/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράγουμε όλο και περισσότερα πλαστικά μίας χρήσης, που δεν τα χρειαζόμαστε πραγματικά και η ανακύκλωση δεν είναι επαρκής λύση. Το 80% της θαλάσσιας ρύπανσης παγκοσμίως προέρχεται από τα πλαστικά. Περίπου 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν σε αυτές κάθε χρόνο, δεν διασπώνται εύκολα, μένουν στο περιβάλλον για δεκαετίες και εισβάλλουν στην τροφική αλυσίδα.
Στη Μεσόγειο πλαστικά υπολείμματα έχουν βρεθεί στο στομάχι ψαριών, πουλιών, χελωνών και φαλαινών. Οι θάλασσές μας έχουν μετατραπεί σε τεράστιες χωματερές!
Αυτή τη στιγμή

οι Ευρωπαίοι υπουργοί αναθεωρούν τη νομοθεσία της Ε.Ε. για τα απορρίμματα και είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αφού η Ευρώπη είναι 2η σε παραγωγή πλαστικού παγκοσμίως. Η Greenpeace θεωρεί ότι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να ζητηθεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο, να δράσει ενάντια στη ρύπανση από πλαστικά. Υπογράφοντας στην σελίδα της παραπάνω οργάνωσης απαιτούμε από τον Υπουργό να προστατέψει τις θάλασσές μας από τα ρυπογόνα πλαστικά. www.greenpeace.gr
Η Greenpeace είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση που με τη δράση της αναδεικνύει τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα και προωθεί αποτελεσματικές λύσεις για ένα πράσινο και ειρηνικό μέλλον.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Keywords
Τυχαία Θέματα