Νίκη Μακρόν: Οι πρώτες εμφανίσεις εντός κι εκτός συνόρων – Τα επίσημα αποτελέσματα

12:21 8/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πρώτη μετεκλογική εμφάνιση του Εμανουέλ Μακρόν, στο πλευρό του απερχόμενου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας την 8η Μαΐου 1945, εστιάζουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν σαρωτική νίκη με 66,1% με διαφορά 33 μονάδων έναντι της υποψήφιας της Άκρας Δεξιάς Μαρίν Λεπέν.

«’Αμεσα προγραμματίζεται επίσκεψη στο Βερολίνο», δήλωσε παράλληλα

η ευρωβουλευτίνα Σιλβί Γκουλάρ, στρέφοντας την προσοχή στις θέσεις του 39χρονου Μακρόν που μπορεί να είχε ήδη θερμή τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο έχει επικρίνει δριμύτατα τα υπέρογκα γερμανικά πλεονάσματα και δηλώνει αντίθετος με το «δόγμα Σόιμπλε», υποστηρίζοντας την από κοινού αντιμετώπιση ευρωπαϊκών χρεών, όπως της Ελλάδας.

Ο επικεφαλής της κίνησης «Εμπρός!» έχει ήδη δεσμευτεί ότι όλες οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές της 11ης Ιουνίου θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα. «Δεν έχω περίοδο χάριτος, δεν θα μπορώ να προεδρεύσω όπως προήδρευαν από το 1958», δήλωνε προεκλογικά.

Υποστήριξε επίσης, ότι έχει κάνει την επιλογή του προσώπου του πρωθυπουργού «in petto» (μυστικά), ενώ αναφερόμενος στον κεντρώο σύμμαχό του Φρανσουά Μπαϊρού, ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε ότι «θα έχει έναν σημαντικό ρόλο στο κυβερνητικό και πολιτικό σχήμα», χωρίς να αποκλείεται η επιλογή γυναίκας στον πρωθυπουργικό θώκο, που θα αντιπροσωπεύει την «χρυσή τομή», ανάμεσα στην αριστερά και στη δεξιά.

Από τα πρώτα μέτρα αναμένεται η μεταρρύθμιση εργασίας, την ώρα που το μεγαλύτερο συνδικάτο, το CGT, έχει οργανώσει «Κοινωνικό Μέτωπο» προειδοποιώντας ότι από αυτήν την Δεύτερα, θα είναι εκ νέου στους δρόμους κατά του εργασιακού νόμου και κατά της χρήσης διαταγμάτων.

Την «ηθικοποίηση της δημόσιας ζωής», θα αφορά, όπως αναμένεται ο πρώτος νόμος για τον οποίο προβλέπει να κατατεθεί άμεσα στο υπουργικό συμβούλιο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, ώστε να τον λάβουν υπόψη τους και «να συμμορφωθούν σχετικά οι υποψήφιοι βουλευτές».

Ο νόμος, χαρακτηρίζεται και ως οδικός χάρτης της συνεργασίας με τον κεντρώο Φρανσουά Μπαϊρού, μετά τα σκάνδαλα της προεκλογικής εκστρατείας, και θεωρείται ανάχωμα στη σύγκρουση συμφερόντων, τον νεποτισμό και την οικογενειοκρατία, ενώ παράλληλα επιβάλλει φορολογία σε όλες απολύτως τις αποδοχές των βουλευτών (συμπεριλαμβανόμενων και των διαφόρων έξτρα παροχών).

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
Σχετική είδηση:Νίκη Μακρόν: «Τεράστια ανακούφιση» για την Ευρώπη αλλά «χωρίς λευκή επιταγή» (video)
Σχετική είδηση:Διεθνείς αντιδράσεις για τη νίκη Εμμανουέλ Μακρόν
Σχετική είδηση:Διεθνή ΜΜΕ: «Εξελέγη μεν πρόεδρος, αλλά δεν έχει κερδίσει ακόμη»

Keywords
Τυχαία Θέματα