Ικαρία: Έρευνα από το Παν/μιο Πατρών στην Ικαρία για την εντερική χλωρίδα

09:55 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Εργαστήριο Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεξάγει έρευνα για την παρουσία ενός σημαντικού μικροβίου (Faeccalbacterium prauznizii) στην εντερική χλωρίδα του ανθρώπου. Η έρευνα θα γίνει σε κατοίκους της Πάτρας και της Ικαρίας. Ο λόγος είναι ότι η αστική περιοχή της Πάτρας βρίσκεται σε μια ενδιαφέρουσα αντιδιαστολή με το νησί της Ικαρίας, όπου οι άνθρωποι

διατηρούν σε ένα βαθμό έναν παραδοσιακό τρόπο ζωής και εμφανίζουν εντυπωσιακή μακροζωία. Στόχος είναι, παράλληλα με την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, να προβληθούν οι 2 αυτές περιοχές της χώρας μας αλλά και η δουλειά των Ελλήνων επιστημόνων.
Έτσι, καλούνται όσοι κάτοικοι της Ικαρίας που είναι υγιείς, από 20 εως 60 χρονών ετών και που επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή, να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που έχει καταρτιστεί. Οι απαντήσεις θα είναι τελείως εμπιστευτικές και η επεξεργασία τους θα γίνει αποκλειστικά από την ερευνητική ομάδα και ανώνυμα. Γι’ αυτό το λόγο, όταν συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο, θα το κρατήσουν οι ίδιοι έως ότου μέλος της ερευνητικής ομάδας έρθει σε επαφή μαζί τους για να το παραλάβει. Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται:
– Στο Νοσοκομείο Ικαρίας (κ. Σωτήρη Δρούλια, κ. Σωτήρη Λέγγας, κα. Ισιδώρα Δεπάστα).
– Στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου
– Στα Αγροτικά Ιατρεία Ραχών, Καρκιναγρίου, Μαγγανίτη.
– Στα φαρμακεία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

The post Ικαρία: Έρευνα από το Παν/μιο Πατρών στην Ικαρία για την εντερική χλωρίδα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα